KORONA U ZVEZDI: Kovid odložio meč crveno-belih sa Cedevitom Olimpijom, LOJD PRVI ZARAŽEN!

Autor: Marija Stefanović

Sport

21.12.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanac bio pozitivan na redovnom testiranju pred duel sa Slovencima, ceo tim i stručni štab u kućnoj izolaciji.

RepublikaFoto: Starsport
Džordan Lojd prvi je zaraženi u taboru crveno-belih...

Korona nije zaobišla ni Crvenu zvezdu! Sa Malog Kalemegdana je saopšteno da su pojedini košarkaši bili pozitivni na KOVID-19 na redovnom testiranju pred meč sa Cedevita Olimpijom, a naknadno je procurila informacija da je sigurno zaražen američki košarkaš Džordan Lojd (27).

Prema saznanjima Srpskog telegrafa iz izvora bliskog klubu, uprava crveno-belih strahuje da Lojd nije jedini oboleli od korone, odnosno, da postoji mogućnost i da su ostali igrači pozitivni na KOVID-19.

ŠTITE IGRAČE

- Prvi nalazi su pokazali da je Lojd zaražen iako crveno-beli to ne objavljuju zbog prava o zaštiti ličnosti. Velike su šanse da on nije jedini, Zvezda će obaviti još nekoliko testova da bi bili sigurni. Klub ne želi ništa da prepusti slučaju i zbog toga će košarkaši biti redovno pregledani - kazao nam je izvor blizak crveno-belima.

Crvena zvezda se zbog problema s koronom oglasila saopštenjem i potvrdila da se svi igrači i stručni štab nalaze u izolaciji.

- KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da su nakon redovnih testiranja prvog tima i stručnog štaba, koja su obavljena pred utakmicu 11. kola ABA lige sa Cedevita Olimpijom, identifikovani pozitivni i oboleli na virus KOVID-19. U skladu sa svim zdravstvenim merama ekipa je podvrgnuta novim testiranjima i laboratorijskim ispitivanjima, a kompletan seniorski tim i stručni štab Crvene zvezde hitno su stavljeni na mere kućne izolacije - saopšteno je sa Malog Kalemegdana.

Rid pesnicom patosirao Petruševa

Šok za šokom obeležio je nedeljni program ABA lige. Osim korone u Zvezdi, u žiži se našao skandal na meču između Mege i Budućnosti kada je košarkaš gostiju Vili Rid (30) namerno udario pesnicom u grudi igrača Mege Filipa Petruševa (20). Srpski košarkaš se od siline udarca srušio na pod, dok su sudije isključile Amerikanca. To kao da je dodatno inspirisalo domaćina koji je crnogorskom predstavniku naneo prvi poraz na Jadranu (78:72).

RepublikaFoto: Starsport
Rid je ušao u sukob sa Petruševim, pa ga je poslao na parket

NOVI TERMIN

Crveno-beli su zbog novonastale situacije morali da preskoče sinoćnji duel sa slovenačkim predstavnikom.

- Novi termin odigravanja meča sa Cedevita Olimpijom biće naknadno saopšten. Takođe, o novonastaloj situaciji u kojoj se našao naš klub obaveštena je i Evroliga. Do pristizanja novih rezultata, kao i sprovođenja zdravstvenih pregleda i isteka inkubacionog perioda, sve dalje sportske aktivnosti prvog tima se suspenduju - saopšteno je iz Zvezde, koja bi sutra trebalo da gostuje Zenitu u elitnom takmičenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading