DEFINITIVNO: Hoće li Jokić igrati na Olmpijskim igrama?

Autor:

Sport

17.12.2020

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar FIBA, Grk Andreas Caklis, objavio je sjajne vesti za košarkašku reprezentaciju Srbje.

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency
Nikola Jokić

On je otkrio da je FIBA imala razgovore sa čelnim kludima NBA i najavio kako veruje da će svi NBA igrači biti na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Poznato je i da će finalni kvalifikacioni turniri biti održani od 22. juna do 4. jula u Kanadi, Hrvatskoj, Litvaniji i Srbiji.

- Imali smo sastanak sa rukovodstvom NBA i Udruženja igrača NBA, a tema je bila važnost toga da se sezone u NBA završi pre Olimpijskih igara. Verujemo da ćemo imati sve NBA igrače na Igrama i veliku većinu, ako ne i sve na kvalifikacionim turnirima- rekao je Caklis.

On je dodao da je cilj FIBA da se pronađu dogovori za sve probleme.

- S naše strane, uveć će biti mesta viziji i fleksibilnosti, želimo da imamo mnogo igrača u ovom sportu. Pre godinu dana dve nedelje u kalendaru bile su veliki problem. Ove godine smo videli da ima prostora za fleksibilnost. Cilj FIBA je da ujedini košarkašku porodicu.

 

Kada je reč o evropskim klupskim takmičenjima, Caklis je nedvosmislen.

- Tri evropska kupa biće dovoljna da ispune zahteve i sačuvaju snagu nacionalnih liga- smatra Caklis.

Na pitanje o odnosima sa Evroligom, Caklis je odgovorio rekavši da "stvar napreduje" i da se može očekivati dogovor.

RepublikaFoto: Starsport

- Okolnosti su takve da je potrebno da sve sazri i da se nađe rešenje. Nećemo javno polemisati ili kreirati javnu polemiku. Imali smo razgovore sa Evroligom tokom godine, na nivou toga da se normalizuju odnosi i operativna komunikacija, ali ne i o stvarima iznad toga. Želimo da pojačamo komunikaciju sa vlasnicima akcija, sa 11 klubova- zaključio je Caklis.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading