Partizan uz STRAVIČNE OSCILACIJE ipak savladao Bašekšehir, HEROJI SRPSKI AMERIKANCI!

Autor:

Sport

09.12.2020

21:32 >> 21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana pokazali su da se nalaze u velikom usponu forme, pa su bez većih problema savladali Bašekšehir rezultatom 88:75 i produžili svoj pobedonosni niz u Evropi. Uskoro opširnije...

RepublikaFoto: Starsport
Rašon Tomas bio je neprikosnoveni heroj Partizana

Prva četvrtina počela je loše po crno-bele, duvala je promaja u odbrani, dok je napad delovao zgrčeno.

Sve se to promenilo kada je Partizan vezao seriju od 8-0 gotovo niotkud, pa je povrh toga u igru konačno ušao i Ognjen Jaramaz, čije se prisustvo odmah osetilo preko četiri vezana poena.

Druga deonica počela je isto kao i prva, pa su Turci dominirali rano, a Partizan kasno u četvrtini. Crno-beli su imali dosta uspeha sa distance, pogađali su i Dangubić i Pejdž, dok je protivnik morao uglavnom preko najboljeg strelca takmičenja Erika Grina da juri poene.

Treća četvrtina izgledala je nešto drugačije, pa su oba tima nastupila agresivno, te je igra bila isprekidana prekršajima.

Ustanovili su crno-beli da Tomas Robinson ne ume da šutira bacanja, pa su ga često i jako faulirali kad god su mogli.

Sa druge strane se kož smanjio, pa „parni valjak“ nije pogađao ni sa jednog od tri nivoa, što je rezultiralo prednošću od samo +1 pred finalni perijod.

RepublikaFoto: www.eurocupbasketball.com
Partizan - Bašekšehir

Sjajno je ušao Partizan u završnicu, pa je preko Tomasa stigao do nove prednost. Ipak, Erik Grin se nije predavao, pa je nastavio gotovo sam da ratuje sa Beograđanima.

Čak je približio svoj tim na poen razlike, ali su se onda Partizanovi Amerikanci razgoropadili, pa su Mozli, Mekintajer i Pejdž udaljili Turke od pobede.

Ekser u kovčeg zakucao je Rašon Tomas sjajnom igrom u završnici, kada je pogađao i za tri i pod košem i doneo pobedu svom timu.

Najbolji u redovima Partizana bio je Tomas sa 18 skokova i bezbroj ključnih poteza, dok je Miler-Mekintajer dodao 17.

Kod Bašekšehira najefikasniji bio je Grin sa 25 poena.

Crno-beli sa ovom pobedom imaju skor 5-2, pa su skoro sigurno zagarantovali mesto u top 16, dok Turci sada padaju na očajnih 1-8.

 

Četvrta četvrtina, Partizan - Bašekšehir 86:75

 

9. minut - Tomas nastavlja da rešeta, ovaj put sa bacanja. Pejdž krade loptu i polaže za kraj!

8. minut - Tomas promašuje sa distance, ali je Mozli na skoku. Tomas u sledećem napadu pogađa za tri, pa deluje kao da su stvari rešene.

7. minut - Sada je i Pejdž pogodio za tri! Partizan pomalo iznenađujuće dobija tri bacanja posle promašaja Mekintajera.  

5. minut - Dangubić nastavlja da rešeta sa svih pozicija! Robinson konačno nije dobio faul pod košem, ali je lopta Tomasu ispala u aut. Ondžel pogađa olako "flouter". Kada je nabitnije, tu je Vil Mozli sa monstruoznim zakucavanjem! Partizan potom krade loptu, pa dobija faul. Srpski Amerikanci konačno su se aktivirali, a Turci gube koncentraciju.

3. minut - Mozli ovu partiju ne igra dobro, pa opet pravi glup faul. Robinson prvi put pogađa oba bacanja. Turci vode posle alej-upa.

2. minut - Bašekšehir traži duže napade, ali ih Partizan prekida faulovima. Grin pogađa za dva. Mekintajer uz dosta sreće potom pogađa sa distance, ali je Grin fauliran pri istom šutu pa će tri puta na liniju za bacanja. 

1. minut - Tomas bombastičnim zakucavanjem otvara poslednji period, ali Pejdž pravi faul sekund kasnije. Ondžel potom poentira ispod koša, a Tomas ponovo kao buldožer prodire, pogađa, i dobija faul!

 

Treća četvrtina, Partizan - Bašekšehir 59:58

 

10. minut - Mekintajer prodaje loptu, ali Robinson pravi faul u napadu. Ništa neće Partizan u ovim trenutcima, pa Tomas promašuje zicer, a Turci sa druge strane izjednačuju. Ipak, sa 0,5 sekunde na satu, Janković dobija dva bacanja, od kojih pogađa samo jedno.

9. minut - Nikola Janković grubo sprečava kontru, pa je čak ona protumačena kao nesportski faul. Turci su uhvatili totalni priključak. Turci promašuju sa distance, ali Janković im poklanja još jedan faul.  

8. minut - Totalni zbun je u hali "Ranko Žeravica" trenutno, ali Partizan to koristi da dođe do novih +7. Grin potom faulira Jaramaza, a sjajni plej Partizana posle savršene akcije pronalazi Jankovića pod košem, koj pogađa uz faul. Jaramaz potom sa druge strane pravi prekršaj. Grin pogađa oba bacanja, a crno-beli prave faul u napadu. Turci pogađaju trojku. 

7. minut - Nastavlja sa promašajima bivši NBA centar. Ne razumeju se crno-beli u ovom trenutko, pa smotano prodaju napad za napadom. 

6. minut - Grin postiže još jednu trojku. Mozli potom unosi i loptu i protivnike u koš. Sada crno-beli često fauliraju, što ne miriše na dobro. Hvala bogu pa Robinson ne može da se sastavi sa bacanja, ali ni Partizan ne uspeva da poentira već nekoliko minuta.

4. minut - Brzo protivnik krcka prednost, pa je sada samo +6. Jilmaz potom pravi agresivan faul, ali ništa od tehničke. Markus Pejdž ne pogađa za tri, a onda pravi i faul. Loš period za crno-bele...

2. minut - Grin iznenađujuće promašuje potpuno sam, ali Bašekšehir hvata skok. Ponovo Grin promašuje, ponovo protivnik hvata skok, ali onda Robinson pravi faul u napadu. Dangubić potom opet poentira, a Partizan je sada na +10.

1. minut - Dangubić otvara drugo poluvreme faulom. Turci promašuju, a Novica Veličković pogađa polu-horog. 

 

Druga četvrtina, Partizan - Bašekšehir 42:37

 

10. minut - Džons faulira Zagorca, pa će on na bacanja. Ovaj put pogodio je barem jedno. Turcima je svirana silazna putanja, pa se Zagorcu upisuju novi poeni. Mekintajer promašuje uz zvuk sirene.

9. minut - Miler-Mekintajer trci i poentira sa jedne strane, ali mu Džons istom merom uzvraća sa druge. Dangubić potom promašuje dva bacanja, ali spašava Tomas ofanzivnim skokom i ubacom vrhovima prstiju. 

8. minut - Markus Pejdž pogađa za dva i prekida crnu seriju svog tima. Usledile su greške sa obe strane, ali su se crno-beli prvi opametili pa je Dangubić pogodio sa poludistance. Potom pravi prekršaj, a "parni valjak" u sledećem jurišu poentirao preko Jankovića. 

5. minut - Turci su stigli +8 Partizana, pa je još Pejdž promašio i otvorenu trojku. Grin ovaj put maši, ali i Tomas ne pogađa. Nerealan alej-up Turaka donosi im novu prednost.

3. minut - Pejdž promašuje prvi šut druge deonice, a Turci sa druge strane ubadaju trojku. Jaramaz sa veće distance promašuje, ali to radi i Aldridž sa druge strane. Jaramaz uprkos "rđi" nastavlja da prodire, pa dobija još jedan faul. Markus Pejdž odličnu odbranu igra na Grinu, ali ovaj već drugi put pogađa preko njegove visoko podignute ruke. Robinson potom pravi prekršaj u napadu, a Partizan u sledećem prodaje loptu. Grin se zagrejao, pa vezuje dve trojke. 

RepublikaFoto: Starsport
Markus Pejdž već je ubacio dve trojke

 

Kraj prve četvrtine, Partizan - Bašekšehir 25:17

 

10. minut - Plej Partizana sada pravi faul. Svojevremeni peti pik na NBA draftu Tomas Robinson pogodio je samo jedno bacanje, a Jaramaz nastavlja da kida, pa dobija faul. Naravno, pogodio je oba kaznena šuta, a Bašekšehir uzvraća trojom preko Jilmaza. Sada i Tomas dobija bacanja, koja pogađa polovično. Erik Grin pogodio je sa poludistance, ali Pejdž uzvraća za tri!

8. minut - Pritiskaju crno-beli Turke, što urađa plodom. Izborili su Beograđani još jednu ukradenu, pa je u kontri Jaramaz bio precizan pod košem. Turci i u sledećem napadu prave ofanzivni prekršaj, a Jaramaz vezuje četiri poena! 

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Janković u borbi pod košem sa Turcima

7. minut - Na terenu je posle dužeg vremena Ognjen Jaramaz. Niz sjajnih poteza u kontinuitetu odjednom su doneli Partizanu prednost od +4. Najpre su ukrali, loptu, pa pogodili polaganje, pa je Bašekšehir promašio, a onda je Markus Pejdž pogodio sa distance. Sjajno!

6. minut - Zagorac promašuje za tri, ali Tomas hvata skok, pronalazi Mekintajera, a on pogađa za tri. Turci potom prave faul u napadu, pa se Partizan polako zahuktava. 

5. minut - Odbrana Partizana varira između putera i kamena, ali nijedna varijanta ne izgleda dobro. 

4. minut - Najbolji strelac Evrokupa Grin postiže prve poene. Novica je raspoložen, pa pogađa prelepo sa polu-distance. Dangubić potom igra odličnu odbranu jedan na jedan na Grinu, pa tera Amerikanca na promašaj. Partizan prodaje sledeći napad, a Janković pravi još jedan faul u odbrani. Bašekšehir potom postiže prelake poene iz prodora, a crno-beli ne koriste napad pa Veličković pravi još jedan prekršaj. Zagorac potom pogađa sa distance. Agresivna odbrana za sada se ne isplaćuje, pa su Turci ponovo na liniji bacanja. 

2. minut - Počeo je susret u Beogradu, i to mrtvom loptom. Kapiten Veličković osvaja loptu posle podbačaja, ali Nikola Janković promašuje zicer. Turci u sledećem napadu prave korake, ali Partizan opet promašuje pa Grin sada ima bacanja sa druge strane.

 

Bašakšehir će imati težak zadatak u hali "Ranko Žeravica" i pored izostanka navijača, pošto "parni valjak" od dolaska Saša Filipovskog poprilično melje.

Bilo je nekoliko neuspeha od kada je Makedonac preuzeo klub, ali crno-beli u Evropi imaju skor 4-3 i žele još.

Turci imaju očajan skor od 1-7, ali treba biti oprezan, pošto Partizan ima čudnu naviku da se spušta ili diže na nivo protivnika.

Ključna karika za tim Filipovskog mogao bi da bude Miler-Mekintajer, koji je na prvom meču protiv Bašekšehira postigao 22 poena, i to 12 u četvrtoj četvrtini. Ne treba zanemariti ni Markusa Pejdža, koji gori u poslednje vreme i beleži 15,6 poena u proseku.

Sa druge strane, Erik Grin Partizanu je ubacio 23 poena u porazu prošli put, pa na njega treba obratiti posebnu pažnju.

 

 

 

Tok ovog meča možete pratiti uživo uz naš blog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading