Razrađena šema: Arbitri u ABA ligi POMAŽU CRNOGORCIMA, SLOVENCI DŽELATI ZVEZDE I PARTIZANA!

Autor: Ekipa Srpskog telegrafa

Sport

09.12.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenački delegat Srđan Dožaj na mečeve večitih protiv Mornara i Budućnosti uvek šalje zemljake Javora i Pukla ili Hrvata Hordova.

RepublikaFoto: ABA liga
Košarkaši Zvezde i Partizana redovno su oštećeni od strane istih arbitara u ABA ligi

Delegat sudijske organizacije ABA lige Srđan Dožaj, sudije Damir Javor i Saša Pukl, kao i Hrvat Tomislav Hordov, redovno rade na štetu večitih rivala u duelima sa crnogorskim klubovima!

Naime, na mečevima Zvezde i Partizana ove sezone protiv Budućnosti i Mornara sudio je neko od ove trojice sudija, pa se lako da zaključiti da ih Dožaj šalje kao specijalce kojima je jedini cilj da na parketu oštete srpske klubove i pomognu Crnogorcima da ostanu u vrhu takmičenja.

Tako su na poslednjem susretu Zvezde i Budućnosti (65:67) pravdu delili Tomislav Hordov i Sašo Pukl, dok je na meču između Partizana i Mornara (77:76) bio Damir Javor.

RepublikaFoto: Starsport
I Čović je bio besan posle diskutabilnog poraza od Budućnosti

Identična situacija bila je i na mečevima u regionalnom takmičenju u prethodnim sezonama. Uvek je na terenu bio ili neko od pomenutih Slovenaca ili Hrvat Hordov.

- Jasno je da sudije iz Slovenije i Hrvatske žele da oslabe večite rivale. Njima smeta što su srpski klubovi već godinama u vrhu regionalnog takmičenja i zbog toga žele da pomognu Crnogorcima da izbiju u prvi plan. Zato oni uvek sude u korist Budućnosti i Mornara, koji su sada pri vrhu ABA lige i mogu da ugroze crveno i crno bele. To se može primetiti na svakom meču gde sudi neko iz ove crne trojke jer se uvek pravi dosta grešaka na račun domaćih klubova - kazao je sagovornik Srpskog telegrafa, koji je upućen u organizaciju takmičenja.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović (62), kao i Partizana Ostoja Mijailović (41), nije želeo da komentariše na ovu temu.

Međutim, prvi čovek crno-belih se i sam oglasio nakon poraza u Baru u subotu uveče i poručio je da bi sudije trebalo da budu kažnjene za greške koje su pravile.

- Čestitke Mornaru na velikoj pobedi. Ipak pojedini detalji sa ove utakmice zaslužuju ekspertizu i ako se sumnje dokažu, za neke aktere meča se mora razmotriti suspenzija - napisao je Mijailović.

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić
Ostoja Mijailović tražio je suspenzije za ove arbitre

Takođe, poznate su odranije izjave i predsednika kluba sa Malog Kalemegdana na račun sudije Damira Javora.

- O Javoru, drvetu znamenitom, bolje i da ne pričam. Suđenje je bilo skandalozno, ovo je otimačina, krađa. Sve smo mogli da vidimo od njega, samo je još nedostajalo da počne da daje koševe za protivnika - kazao je Čović posle meča protiv Budućnosti 2018.

AKTUELNA SEZONA

Partizan - Budućnost 99:101

(Saša Pukl, Matej Boltauzer, Tomislav Hordov)

Crvena zvezda - Mornar 93:62

(Sreten Radović, Tomislav Hordov, Tomislav Vovk)

Mornar - Partizan 77:76

(Damir Javor, Milan Nedović, Luka Kardum)

Crvena zvezda - Budućnost 65:67

(Saša Pukl, Tomislav Hordov, Josip Radojković)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading