"Orlovi" protiv starog znanca JURE KARTU ZA EP, a selektor OPUŠTEN kao da se Švajcarska nije ni dogodila!

Autor:

Sport

30.11.2020

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Srbije imaće danas popravni protiv Finske posle šokantnog poraza od Švajcarske u sklopu kvalifikacija za Euro 2022. godine.

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket
Košarkaši Srbije

"Orlovi" danas zagrizaju novi izazov, susret sa reprezentacijom Finske, u nadi da će pobedom isprati gorak ukus poraza od Švajcaraca iz usta.

Sistem kvalifikacija ide nam u korist, teže je ne plasirati se na EP nego plasirati se, ali svakako Srbija više nema mesta za greške.

Naša Grupa E već ima osvajača, pa će Gruzija sigurno na EP. Još dve ekipe iz grupe takođe napreduju, ali sve tri selekcije imaju isti skor, dva poraza i jednu pobedu, tako da će biti laktanja do samog kraja.

Ništa od toga ne pada lako selektoru Kokoškovu, posebno kada se uzme u obzir da je i sa Fenerbahčeom izgubio pre dolaska u Finsku, ali on svakako smireno dočekuje ovaj susret.

- Igrali smo nekoliko puta sa njima tokom poslednjih godina. Igrali smo i tokom prethodnoh 'prozora', tako da su nam dobro poznati. - rekao je selektor Srbije pred ovu utakmicu.

RepublikaFoto: Starsport
Selektor Kokoškov smatra da dovoljno dobro poznajemo Fince, pa da možemo da ponovimo pobedu u Espu

Finska i Srbija su se u okviru ovih kvalifikacija već sastajale tokom februarskog “prozora”, kada je baš u Espu naš tim odneo pobedu rezultatom 58:80. 

Ipak, nisu Finci uopšte naivni, poznajemo ih sa prošlih prenstava, pa se optimistično nadamo reprizi.

- Do sada se nismo bavili njima jer je fokus bio na prvoj utakmici, ali ćemo se tokom današnjeg dana pripremiti. Imamo jedan dan između utakmica, tako da je teško postići sve - objasnio je šef stručnog štaba Srbije.

Dobra okolnost je što ni Fincima nešto ne cveta cveće, igrali su protiv Gruzije i izgubili sa 85:91, a treba reći da su Gruzini već na Evropskom kao domaćini, pa je zato ovaj poraz Fincima sigurno još teže pao. Na tom meču kod Finaca se istakao Sasu Salin sa 22 poena (4/6 za tri poena). Dvocifreni su bili i Elijas Valtonen sa 13 poena, a po 12 su ubacili Šon Haf i Džamar Vilson, bivši košarkaš Partizana.

- Znamo da igraju kod kuće, bez publike, ali se u svojoj hali osećaju komotno i da sa navijačima ili bez navijača imaju prednost domaćeg terena - smatra Kokoškov.

 

U 18h ćemo saznati dali je Švajcarska bila samo kiks, ili dali postoje razlozi za brigu, ali se nadamo da će Srbija pregaziti Finsku i napraviti još jedan korak ka Euru 2022. godine!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading