NIJE SRBIJA JEDINA KIKSNULA: kvalifikacije za Euro 2022. NIKAD NEIZVESNIJE, KORONA MENJA KOŠARKAŠKI KRAJOLIK!

Autor:

Sport

29.11.2020

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komplikacije oko pandemije Kovida pretenduju da potpuno promene košarkaški krajolik.

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket
Košarkaši Srbije sapleli su se protiv Švajcarske, pa sada odlazak na Euro visi o koncu...

Većina selekcija koje učestvuju u kvalifikacijama za Euro 2022. godine, koje je inače pomereno godinu dana unazad zbog korone, ne može da računa na veliki broj najboljih košarkaša, pa ni ne čude porazi poput jučerašnjeg, kada je Švajcarska nekako savladala Srbiju.

To nam je bio drugi bizaran poraz u ovoj grupi, tako da naše mesto na ovom prvenstvu uopšte nije bezbedno, ali barem nismo jedini.

Šampion sveta, selekcija Španije, poražena je od Izraela, pa sada i oni uz poraz protiv Poljske imaju isti skor ko "Orlovi".

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency
Svetski šampioni, reprezentativci Španije, takođe su se okliznuli u kvalifikacijama

Danci su šokirali svet savladavši Litvaniju, pa naši najveći košarkaški rivali posle Amerikanaca isto kubure na granici plasmana. Iz njihove grupe takođe bi mogla da se ne kvalifikuje Češka, pošto su Jan Veseli i kolege poraženi od svih u dosadašnjem toku kvalifikacija.

Iznenađujuće, Hrvatska dominira grupom D sa tri pobede, pa deluje kao da su naši veliki neprijatelji jedini koji bolje igraju bez najboljih igrača nego sa njima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pomalo iznenađujuće, Hrvatska zauzima prvo mesto u grupi sa tri pobede

Ipak, selekcija Turske ne planira tako lako da im preda grupu, pa će novopečeni Turčin Šejn Larkin morati da ih predvodi u tom pohodu.

RepublikaFoto: Starsport
Šejn Larkin novopečeni je Turčin

Grupa G takođe sadrži sjajnu ekipu u očaju, pa bi i Nemci mogli da ostanu bez karte za Euro posle samo jednog trijumfa do sada. Sledi im meč sa Francuskom, tako da im se ne daju prevelike šanse da uspeju.

 

Iako nije moglo drugačije osim da se odloži na neodređeno, mnogi nisu zadovoljni rešenjem koje je FIBA pronašla, pa će biti prava tragedija ako na takmičenju "starog kontinenta" ne budemo videli neke od ovih selekcija, ne dao bog čak i Srbiju...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading