NAJGORA defanzivna partija u sezoni i katastrofalno suđenje OSUDILI ZVEZDU NA PORAZ protiv Efesa!

Autor:

Sport

26.11.2020

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ergin Ataman još jednom se našao u dvorani u kojoj ga inače dočeka gromoglasno negodovanje, pa je sa svojim Efesom održao lekciju Zvezdi uprkos izostanku ključnih igrača, savladavši četu Saše Obradovića rezultatom 64:75.

RepublikaFoto: Starsport
KK Crvena zvezda - KK Anadolu Efes

Tako su se Turci poboljšali na 6-4 u Evroligi, dok je Zvezda pala na 4-7.

Prva deonica ovog susreta u 11. kolu Evrolige imala je dva dela.

U prvom su crveno-beli dominirali, predvođeni sjajnih Korijem Voldenom, a drugu je obeležila sjajna odbrana Turaka, kao i igra u kontri, pa je posle prve četvrtine Efes vodio sa dva razlike.

Ništa izvesniji nije bio pobednik ni u drugoj četvrtini, pa je ovaj put Efes odlično startovao, predvođen Šejnom Larkinom i lavinom trojki.

Kako je deonica odmicala, tako je Zvezda igrala sve bolje, pa su na kraju do poluvremena puleni Saše Obradovića čak uspeli da spuste prednosta koja je bila i +13 u jednom trenutku na svega -3.

Treća četvrtina obeležena je katastrofalnim suđenjem, pa bi Beograđani da je sudija bio iole kompetentan bili daleko bliži Efesu nego što je bio slučaj. Larkin je nastavio da dominira, a iz tabora crveno-belih nije bilo adekvatnog odgovora.

RepublikaFoto: Starsport
Dobrić je bio jedna od retkih svetlih tačaka u Zvezdi protiv Efesa

U završnicu je Zvezda ušla sa 17 poena minusa, pa nade nije bilo u izobilju. Pobedu je nedugo zatim potvrdio Krunislav Simon sa četiri vezana poena, pa je do kraja Zvezda mogla samo da neznatno poboljša utisak.

Ovo je bez sumje bila najgora defanzivna partija ekipe sa Malog Kalemegdana ove sezone, pa su nju platili još jednim porazom u evropskoj eliti.

Najbolji u taboru crveno-belih bio je Kori Volden sa 14 poena i tri asistencije, dok je u Efesu najefikasniji bio Šejn Larkin sa 18 poena i pet asistencija, dok je Moerman pogodio pet od šest trojki na putu ka 17 poena.

Crvenu zvezdu posle ovog susreta čeka borba sa Makabijem u 12. kolu Evrolige, dok Efes putuje na megdan Baskoniji.

 

Kraj, Crvena zvezda - Anadolu Efes 64:75

 

10. minut - Teri zakucava na asistenciju Uskokovića. Singlton ponovo maši, a mladi Uskoković hrabro osvaja faul protiv Amerikanca. 

8. minut - Larkin krade loptu Dobriću. Singlton promašuje, ali potom hvata ofanzivni skok. Simon potom promašuje, ali trud Zvezde ne postoji u ovom trenutku, pa Turci hvataju još jedan skok u napadu.

7. minut - Džordan Lojd kao da može da poentira isključivo iz najtežih položaja, kao što je i sada uradio, pa je čak izborio i 2+1. 

6.minut - Efesov svaki prodor traje celu dozvoljenu dužinu napada. Anderson kao da je izašao na basket u parku, pa ostaje bez lopte, a Aleksa Uskoković debitovaće u Evroligi. 

4. minut - Turci troše vreme, a Zvezda izgleda kao da se već predala. Teri ipak ne odustaje, pa lupa blokadu protivniku. Volden potom pogađa za dva posle dužeg vremena, a Lojd započinje mini-seriju krađom i novim poenima.

3. minut - Sipa i ne pita Efes, pa Balbaj pogađa treću trojku na susretu. 

2. minut - Simon pogađa pri kraju prvog napada u četvrtoj četvrtini. Zvezda nespretno gubi loptu u napadu, ali Lazić nekako dolazi do skoka. Lazić interveniše u odbrani i osvaja novi napad, ali onda i maši trojku sa druge strane terena. Krunislav Simon ostao je sam posle toga, a on takve situacije ne propušta, pa je pogotkom naterao šefa stručnog štaba Zvezde na još jedan tajm-aut.

 

Kraj treće četvrtine, Crvena zvezda - Anadolu Efes 50:67

 

10. minut - Lojd igra poslednji napad jedan na jedan sa Simonom, ali lopta ipak završava kod Simonovića. On promašuje, a Zvezda sa četiri sekunda crta napad za Lojda, koji promašuje.

9. minut - Prednost Efesa samo raste. Jedinog raspoloženog u taboru Zvezde Korija Voldena kao da udvajaju, pa više ne pronalazi prostor koji mu je potreban. Lojd potom posle velike borbe nekako ubacuje loptu u koš, ali daleko je to od njegovog nivoa...

RepublikaFoto: Starsport
KK Crvena zvezda - KK Anadolu Efes

7. minut - Lojdu opet ispada lopta...dobija je ponovo u sledećem napadu, nešto bolje je odigrao pa je Dobrića pronašao u poziciji za trojku, ali on ipak nije bio precizan. Moerman potom ubada trinest trojku za Efes, i to preko ruke. Lojd opet tupi, ali napad završava neuspešno.

6. minut - Efes je ponovo na +11. Ulazi Simonović, ali ni to ne pomaže, pa Simon upisuje nova dva poena. Dobrić nastavlja da igra sjajno, pa sada pogađa sa distance. Nažalost, Simon vezuje četiri poena za svoj tim. Zvezda potom gubi loptu, a Larkin beži Ročestiju pa zarađuje novi faul. 

5. minut - Teri nastavlja da popunjava svoju ispisnicu iz Crvene zvezde, pošto posle ovakvih nastupa za njega zaista nema mesta u ovakom timu. Opet pravi glup faul, pa je Zvezda već izašla iz bonusa. Iskupljuje se u sledećem napadu, pa nekako poentira. Singlton potom opet pogađa za tri, a Obradović ponovo traži tajm-aut.

4. minut - Šejn Larkin se ne zaustavlja, pa sada pogađa efektni "flouter". Sudija opet bulazni, pa je Zvezda sada ozbiljno oštećena posle još jednog nedosuđenog faula nad Voldenom. Larkin pogađa uz zvuk sirene. 

3. minut - Sudija gubi kontrolu nad svojim odlukama, pošto sada nerezonski svira faul u napadu Zvezde. Moerman već u sledećem napadu nije imao problem sa pogađanjem još jedne trojke, a Singtlon gasi blokadom sledeći atak crveno-belih. Crna serija Zvezde prekinuta je ofanzivnim skokom i poenima Džordana Lojda.

1. minut - Prvi napad Efesa završio se faulom i slobodnim bacanjima. Ništa nije bilo od Zvezdinog prvog napada, a Efes ponovo dobija prekršaj. Kuzmić potom poentira pod faulom, ali sudije to opet nisu videle, pa nije bilo ništa ni od faula ni od poena.

 

Kraj druge četvrtine, Crvena zvezda - Anadolu Efes 36:40

 

10. minut - Lojd je ponovo na terenu, gde osvaja dva bacanja. On je bio precizan oba puta, pa je tako upisao prve poene na meču. Efes izgleda izmoreno, dok crveno-beli deluju kao da se tek bude. Efes je pred kraj poluvremena ubacio trojku, ali je Rit uzvratio za dva tik pred zvuk sirene.

RepublikaFoto: Starsport
Džordan Lojd u akciji protiv Efesa

9. minut - Balbaj prodaje loptu, ali Davidovac ne pogađa za tri. U sledećem napadu Dobrić poentira, ali sudije ne sviraju silaznu putanju Singltonu, pa se umesto poena Amerikancu piše blokada. Efes potom pogađa ponovo sa distance, ali ovaj put odgovara Duop Rit!

8. minut - Bivši NBA igrač Džejms Anderson prodao je napad Zvezdi. U sledećem napadu, Ognjen Dobrić odigrao je odlično jedan na jedan, pa je iznudio tri slobodna bacanja. I te kako je primetan izostanak Hola i O'Brajanta, posebno kada se uzme u obzir Lojdova igra.

6. minut - Kori Volden prekida seriju Efesa pogotkom uz faul! Nažalost, lopta se namagnetisala za Larkina, ali ovaj put posle ofanzivnog skoka ipak maši. Volden potom brza i gubi loptu, a Larkin nastavlja sa seciranjem Zvezdine odbrane. 

5. minut - Sada i Šejn Larkin pogađa za tri, a Efes beži na +11. Obradović traži novi tajm-aut, a njegov tim posle pauze nije iskoristio napad pa je Murman pogodio Larkina za nove poene.

4. minut - Lojd kao protiv Partizana veoma sporo počinje meč. Kuzmić sa druge strane pokazuje srce i hvata veliki broj skokova. Kapiten "Orlova" Marko Simonović potom je poentirao posle asistencije Voldena,  ali je Tunđeri ponovo bio precizan sa distance.

3. minut - Ognjen Dobrić ugurao je Larkina u koš prelepim zakucavanjem! Crveno-beli potom su ostavili Tunđerija samog na trojci, a on nije imao problem da pogodi.

2. minut - Druga deonica nastavila se kao i prva, pa Efes i Zvezda igraju egal meč. Čas pogađaju jedni, čas drugi, čas jedna odbrana oduševi, pa onda i druga, prosto je pregusto da se pretpostavi ko bi mogao da se odlepi. Nažalost, Larkin je pogodio za tri čime je Efesu dao najveću prednost do sada od +6.

 

Kraj prve četvrtine, Crvena zvezda - Anadolu Efes 14:16

 

9. minut - Sada već standardni pokušaj alej-upa između Ročestija i Terija ovaj put nije prošao. Posle lošeg perioda odbrana Zvezde se konsolidovala, ali je na pauzu otišla sa -2. 

RepublikaFoto: Starsport
Vasa Micić poćaskao je sa poznanicima iz Zvezde iako neće nastupiti proitv Beograđana

7. minut - Teri ni u odbrani ne pokazuje adekvatan košarkaški IQ, pa igrači Efesa sa lakoćom "vrte centra oko prsta". Tejlor Ročesti pokušao je da se snađe u teškoj poziciji, ali je promašio pa je Efes u kontri došao do prvog vođstva.

6. minut - Kori Volden dribla Larkina i efektno poentira. Balbaj je potom pogodio trojku za Efes. Volden nastavlja da briljira, pa ponovo pogađa za dva. Jedan od najboljih igrača u Evroligi ove sezone Krunislav Simon ne uspeva da dođe do prostora, ali zato Singlton pogađa i očekivano i neočekivano.

5. minut - Emanuel Teri nastavlja da igra nesnađeno u ofanzivi, pa po ko zna koji put pravi prekšraj. Usledio je prvi tajm-aut na meču.

4. minut - Efes brzo krcka vođstvo Zvezde, pa Obradović interveniše ubacivanjem Terija, Roćestija i Jagodića-Kuridže. 

3. minut - Kori Volden krade loptu, ali potom Lojd komplikuje i gubi loptu u napadu. Sudije za sada dopuštaju grublju igru, a Singlton postiže prve poene za Turke.

2. minut - Sjajan početak Zvezde. Crveno-beli vezali su seriju od 8:0, a odbrana izgleda posebno dobro. 

1. minut - Počeo je meč sa Efesom, a prve poene na meču postiže Lojd za tri! Kori Volden potom je sjajno pronašao Rita za seriju od 5:0.

 

Obaveštenje: Džoni O'Brajant i Lengston Hol ne igraju večeras protiv Efesa! Hol nije dobio zeleno svetlo lekara da igra, iako njegova povreda prepona nije bila okarakterisana kao teška, dok O'Brajant ima problema sa kolenom i nije mogao da odgovori izazovu.

Poznate su i startne postave ekipa:

Crvena zvezda: Volden, Lojd, Lazić, Rit, Kuzmić

Anadolu Efes: Larkin, Čanli, Singlton, Anderson, Simon

 

Dok se fudbaleri Zvezde spremaju na borbu za evropsko proleće sa Gentom, njihove kolege iz košarkaškog kluba odmeriće snage sa Anadolu Efesom u nastavku elitnog evropskog takmičenja.

Četa Saše Obradovića u dvorani "Aleksandar Nikolić" dočekuje velikog neprijatelaj srpskog naroda Ergina Atamana i njegov sastav, koji će biti neprepoznatljiv na ovom meču.

Turci neće moći da računaju ni na Vasu Micića, ni na Brajana Danstona, kao ni na Bubou i Tibora Plajsa, tako da će Beograđani imati sjajnu priliku da napreduju uz tabelu Evrolige, kao i da Atamanu zadaju još jedan bolan poraz na njegovom rezimeu.

 

 

 

I fudbaleri i košarkaši Zvezde izlaze na terenu u isto vreme (19h), pa ćete oba meča moći da pratite uz naše lajv blogove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading