BIVŠI ASOVI KLUBA S MALOG KALEMEGDANA VERUJU U IZABRANIKE SAŠE OBRADOVIĆA: Zvezdi nema ko da parira, završića ABA sa 26-0!

Autor: Marija Stefanović

Sport

25.11.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezda će ove sezone srušiti sve rekorde u ABA ligi, poručili su bivši igrači crveno-belih Tadija Dragićević (34) i Demarkus Nelson (34)!

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

Crveno-beli su pobedom protiv Partizana (86:85) u večitom derbiju došli do osmog trijumfa u regionalnom takmičenju, i to bez poraza. Klub sa Malog Kalemegdana je tako na dobrom putu da sruši rekord ABA lige iz sezone 2016/17, kada je imao skor 25-1, a od toga čak 20 vezanih pobeda.

Dragićević je istakao da Zvezda trenutno nema adekvatnog protivnika u regionalnom takmičenju.

- Saša Obradović ove sezone radi odličan posao stvarno. Napravio je kvalitetan, tim koji će u narednom periodu igrati sve bolje i bolje. Oni su apsolutni favoriti u ABA ligi i tu niko ne može da im parira. Trenutno su dominantniji od svakog tima u ovom takmičenju, što smo mogli i da vidimo u meču protiv Partizana. Verujem da regularni deo mogu da završe bez poraza, a i plej-ofu očekujem odlične partije - objasnio je Dragićević.

Nekadašnji kapiten kluba sa Malog Kalemegdana veruje da crveno-beli mogu da naprave dobar rezultat i u Evroligi.

RepublikaFoto: Starsport
Tadija Dragićević dok je nosio dres Crvene zvezde

- Voleo bih da Zvezda napravi i korak više u elitnom takmičenju. I ako se kockice poklope, sve je moguće. To što je imala nekoliko poraza ne mora ništa da znači jer ima još da se igra i iznenađena su uvek moguća. Jedino što srpskom klubu trenutno nedostaje za dobre rezultate jesu navijači. Oni su uvek bili igrač više za crveno-bele - poručio je Dragićević.

Sa Dragićevićem se slaže i bivši plejmejker srpskog kluba Demarkus Nelson (34), koji trenutno nastupa za Limož.

RepublikaFoto: Starsport
Demarkos Nelson šutira preko Dimitrisa Dijamantidisa

- Video sam da klub sa Malog Kalemegdana igra dobru košarku ove sezone. Međutim, to me nikako ne čudi, svi znamo da je Saša Obradović veliki stručnjak. Nisam baš ispratio sve utakmice Zvezde, ali pogledam na kraju rezultate. Teško će biti bilo kom timu da ih sruši u ABA ligi - kazao je Nelson i dodao:

- Međutim, kada je u pitanju Evroliga, tu je teško bilo šta prognozirati. Nije lako crveno-belima da se nose sa mnogo bogatijim klubovima u ovom takmičenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading