(VIDEO) MORA DA VALJA: Denver PROŠAO KROZ PAKAO kako bi Jokiću NAŠAO SAVRŠENOG SAIGRAČA!

Autor:

Sport

24.11.2020

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nagetsi su pokazali svoju posvećenost borbi za titulu pod vođstvom Nikole Jokića, pa su sa još čak tri tima orkestrirali najkomplikovaniji trejd u dosadašnjem roku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić dobio je sjajnog novog saigrača

Nije akvizicija ekipe iz Kolorada bila centar ove trampe, ali je Denver svakako prošao odličnu u "dilu" između njih i Baksa, Pelikana i Tandera.

Glavni lik u priči je naravno Džru Holidej, koji je iz Pelikana prešao u redove tima kojim gospodari vladajući MVP Janis Adetokumbo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džru Holidej novi je igrač Milvoki Baksa!

Baksi su platili premijum za 30-godišnjeg jednostrukog Ol-stara, ali prozor u kome oni mogu da se nadmeću za titulu sa "Grčim frikom" sve je manji.

Pelikani su za defanzivnog maga dobili sjajnog Stivena Adamsa i pregršt Milvokijevih budućih pikova prve runde (2025,2027, i pravo da zamene pikove 2024. i 2026. godine), kao i Erika Bledsoa, čija je plata morala da bude uključena kako bi trejd uspeo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Adams bi u Nju Orleansu mogao da oformi sjajno partnerstvo sa Zajonom Vilijamsonom

Naravno, nije to bio jedini kamen spoticanja pred konačno ostvarivanje ovako teškog posla, pa su se u priču umešali i Nagetsi i Tander.

 

Tander je u procesu obnavljanja ekipe, tako da su voljno prihvatili plate veterana Džordža Hila, Darijusa Milera, Kenriča Vilijamsa, Džoša Greja i Zajlena Čitama, dobivši uz njih pik Nagetsa u 2023. godini (zaštićen na top 14 pikova), kao i dva pika druge runde od Vizardsa i Hornetsa.

Nagetsi će za pet godina možda gledati na ovaj trejd i slatko se smejati, ali oni su za relativno nisku cenu dobili veoma perspektivnog, iako misterioznog, Ar Džeja Hemptona, koji je bio 24. pik na ovogodišnjem draftu.

Kada pogledate njegove hajlatove, nije teško videti zašto se uprava Denvera odlučila na ovakav potez, a još kada bude zaigrao sa "Jokarom", samo nebo mu je granica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading