Filipovski i Obradović NA MUKAMA: Odakle PRETI NAJVEĆA OPASNOST na "večitom" derbiju?

Autor:

Sport

23.11.2020

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bliži nam se još jedan "večiti" derbi u košarci, a u njemu u susret bacili smo se u analizu odakle sleduje najveća pretnja u taborima Partizana u Zvezde.

RepublikaFoto: Euroleague.net Eurocup.net
Džordan Lojd (levo) i Kodi Miler-Mekintajer (desno)

Prvi susret beogradski crno i crveno-belih na klupama oba tima dočekaće debitanti Sašo Filipovski i Saša Obradović, ali to ne znači da njih dvojica već ne znaju šta je potrebno za pobedu protiv gradskog rivala.

Crvenu zvezdu pod palicom Obradovića krasi sjajna odbrana, dok ih u napadu prevashodno predvode Džordan Lojd i Kori Volden.

RepublikaFoto: Starsport
Kori Volden imaće nezavidnu ulogu igranja protiv bivših kolega iz Partizana

U taboru Partizana stvari izgledaju znatno bolje od odlaska Vlada Šćepanovića, ali veliki hendikep predstavljaće očekivani izostanak Markusa Pejdža, koji se ove sezone nalazi u zaista spektakularnoj šuterskoj formi. Uprkos tome, Filipovski raspolaže sa čitavim arsenalom oružija, pa će biti zanimljivo da vidimo ko će se pokazati herojem protiv "večitog" protivnika.

RepublikaFoto: Starsport
Markus Pejdž skoro izvesno neće učestvovati na derbiju zbog povrede nosa

Iako ne igra previše dobro u ABA ligi od dolaska u Partizan, Kodi Miler-Mekintajer to nadoknađuje sjajnih partijama u Evrokupu, pa je protiv Uniksa i Huventuda praktično bio jedan od ključeva za pobede.

RepublikaFoto: Starsport
Kodi Miler-Mekintajer

Kao što smo rekli, Pejdža verovatno neće biti, kao ni teže povređenog Ognjena Jaramaza, pa bi neko od preostalih igrača, poput možda Rašona Tomasa, Gordića ili Nemanje Dangubića mogao da se istakne, kao i Rade Zagorac sa svoji 10,5 poena, 4,1 skokom i 1,7 asistencijom po meču.

RepublikaFoto: Starsport
Zagorac bi mogao da zameni Pejdža u ulozi opasnog šutera

Crveno-bele, kao i celu Evroligu, u poenima predvodi Džordan Lojd, pa će prvi i ključni cilj Partizanove odbrane morati da bude zaustavljanje čoveka koji u proseku ubacuje 14,8 poena iz igre u ABA ligi.

Za razliku od rivala, Zvezda raspolaže različitim opcijama, pa crno-bele može da napadne visokom, jakom ili brzom postavom.

Ukoliko izaberu brzu, Lengston Hol, Volden i Tejlor Ročesti i više su nego spremni da trče, a ukoliko žele da se "makljaju" sa Partizanom u igri na pola terena ili pod košem, onda mogu da se odluče za napade preko Emanuela Terija, Džonija O'Brajanta i Rita. 

RepublikaFoto: Starsport
Hol (desno) je samo jedna od opcija na raspolaganju Saši Obradoviću

O'Brajant posebno cveta u igri jedan na jedan, pa i on beleži odličnih 14 poena po meču u regionalnom nadmetanju.

 

Kada su treneri u pitanju, Obradović ima znatno više iskustva sa velikim mečevima, ali Filipovski pokazuje vidljivu želju i pasiju da uspe sa Partizanom, pa i ovaj okršaj samo povećava uzbuđenje pred večerašnji (21h) spektakl.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading