(VIDEO) ZAKUVALO SE: Ovako je Partizan najavio derbi sa Zvezdom!

Autor:

Sport

23.11.2020

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan i Crvena zvezda igraju u ponedeljak od 21 sat "večiti derbi" u osmom kolu ABA lige u hali "Ranko Žeravica". Crno-beli su podgrejali atmosferu pred meč.

RepublikaFoto: Starsport
KK Partizan

Na zvaničnom jutjub kanalu KK Partizan TV je na provokativan način najavio derbi sa Crvenom zvezdom.

Naziv video snimka "ko je Crvena zvezda", a u njemu se ukratko sumira njen istorijat i "zaobilazi" period od 2011. do 2015. godine.

Upravo zbog UPPR perioda mnogi navijači Partizana spočitavaju crveno-belima kontinuitet uspeha iz druge decenije ovog veka, često ih sjedinjujući sa FMP Železnikom.

- Pod sloganom "ko je Zvezda, neka bude crvena", u martu 1945, svega nekoliko meseci od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, osnovana je Crvena zvezda. Zlatne godine kluba obeležilo je deset uzastopnih titula na njegovom samom početku kada se košarka još igrala na otvorenim terenima. Najveći uspeh u istoriji Crvene zvezde je osvajanje Kupa pobednika kupova 1974. godine. Od uvođenja košarke u dvoranu, u staroj Jugoslaviji osvojili su još dve nacionalne titule, dok su šampioni SR Jugoslavije bili još tri puta.ž

 

Posle toga je usledio deo koji se neće dopasti zvezdašima. Pominje se period od 2011. do 2015. godine, kada je na Malom Kalemegdanu obavljen UPPR (unapred pripremljen plan reorganizacije). Triplu krunu koju su crveno-beli osvojili u sezoni 2014/15 Partizan ne priznaje.

– Nakon četiri godine netakmičenja od 2011. do 2015. klub beleži novi značajan uspon. Četiri puta su bili prvaci Srbije i tri puta prvaci ABA lige. U trenutku prekida prethodne sezone zbog pandemije koronavirusa, Crvena zvezda je bila treća u ABA ligi i 14. u Evroligi.

– Nakon četiri godine netakmičenja od 2011. do 2015. klub beleži novi značajan uspon. Četiri puta su bili prvaci Srbije i tri puta prvaci ABA lige. U trenutku prekida prethodne sezone zbog pandemije koronavirusa, Crvena zvezda je bila treća u ABA ligi i 14. u Evroligi – završava se uvod emisije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading