KOKOŠKOV NEMA REŠENJE: Katastrofa Fenerbahčea - Valensija slavila protiv Makabija posle lude završnice!

Autor:

Sport

20.11.2020

22:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Real Madrid je naneo još jedan veoma težak poraz istanbulskom Fenerbahčeu, dok je Valensija u dramatičnoj završnici savladala Makabi iz Tel Aviva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igor Kokoškov

Real je kod kuće rezultatom 94:74 pobedio Fenerbahče, a bio je ovo treći katastrofalan poraz izabranika Igora Kokoškova u nizu, pošto su u prethodna dva kola Evrolige doživeli neuspehe protiv Barselone (38 razlike) i Baskonije (18 razlike).

Madriđani su od samog starta uspostavili svoj ritam, a Fenerbahče nije imao pravu šansu da im se suprotstavi.

Real je bio veoma rasrpoložen, a dvocifreni su bili Alberto Abalde sa 17, Džejsi Kerol sa 15, Entoni Rendolf sa 14 i Valter Tavares sa 13 poena.

 

 

 

Kod poraženih je Danilo Bartel imao 22 poena, dok je Braun dodao 18 uz 6 skookva i 5 asistencija.

U Valensiji odigrala najzanimljivija utakmica večeri. Domaći su slavili rezultatom 82:80 zahvaljujući pogotku u poslednjim sekundama Sema Van Rosoma. 

Imao je na sedam sekundi do kraja Makabi napad za pobedu pri rezultatu 80:80, a Skoti Vilbekin je ubacivao loptu iz auta. Međutim, nju je uspeo da ukrade crnogorski centar Bojan Dubljević i doda je Van Rosomu, koji je položio u kontri za konačnih 82:80. Vilbekin je potom pokušao iz nemoguće pozicije i pobeda je pripala španskom timu.

RepublikaFoto: Euroleague.net
KK Valensija

Najefikasniji u redovima Valensije bio je Klemen Prepelič sa 22 poena, a Derik Vilijams dodao je 15. Srpski košarkaš Nikola Kalinić imao je 3 poena za 30 minuta na parketu, a iz igre je šutirao 1/6. Imao je i tri skoka, četiri asistencije i dve ukradene lopte.

U poraženoj ekipi Skoti Vilbekin imao je 25 poena (7/14 za tri poena), a hrvatski košarkaši Ante Žižić i Dragan Bender postigli su po 8 poena.

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading