AMERIKANKA DONELA SRBIJI EVROPSKO PRVENSTVO: Turkinje pale posle produžetaka!

Autor:

Sport

14.11.2020

17:05 >> 17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Istanbulu Tursku 83:76 i tako osigurala plasman na Eurobasket.

RepublikaFoto: Kss.rs
Košarkašice Srbije

Izabranice Marine Maljković su do četvrtog trijumfa u kvalifikacijama, iz isto toliko mečeva, došle posle dva produžetka i velike drame.

Prvo su Turkinje izborile dodatnih pet minuta sa penala preko Isil Asen, a onda su bile na korak do preokreta, koji je sprečila Ivon Anderson za još jedan produžetak košem sekund pre kraja.

Okršaj sa Turkinjama u dvorani "Ahmet Komert" očekivano je bio veoma tvrd i neizvestan, a bolje je krenuo domaći tim.

Devojke u belim dresovima su forsirale šut sa distance i dominirale u skoku u napadu, zbog čega Srpkinje nisu mogle da se odlepe.

RepublikaFoto: Starsport

Na startu je povukla Sonja Vasić, pridružila joj se naturalizovana Amerikanka Ivon Anderson i timovi su se smenjivali u vođstvu. Turska je odgovorila serijom da bi se u finišu prvog poluvremena probudila Aleksandra Crvendakić i donela četiri poena prednosti pred odlazak na odmor (38:34).

Pauza kao da je uticala na naše devojke koje su se ohladile i dozvolile domaćim košarkašicama da preokrenu.

Još jednom se Srbija vratila, ali je u završnici Turskoj pomogla i sudijska ekipa sa nekoliko kontroverznih odluka, pa se otišlo u produžetak (63:63).

Činilo se da će naša reprezentacija izgubiti, pošto je gubila posle nekoliko trojki Turkinja, ali je tada zaigrala mnogo bolje i na krilima Andersonove izborila drugi produžetak. Ivon je položila za 73:73 u poslednjoj sekundi, a onda je pokrenula saigračice do pobede.

 

Najefikasnija je bila Anderson sa 25 poena (11/17 iz igre), uz još pet skokova i šest asistencija, Sonja Vasić je imala 18, Jelena Bruks 17, a Aleksandra Crvendakić 12.

Kod Turske najbolja je bila Alben sa 17, dok su jedan poen manje ubacile Pelin Bilgič i Kvanitra Holingsvort.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading