PRERANO NAS JE NAPUSTIO ZVEZDIN VELIKAN: Košarku je počeo da TRENIRA tek sa 19, a uporedo je radio u FABRICI!

Autor:

Sport

11.11.2020

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužna vest za srpsku košarku.

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
Mileta Lisica

Poznati košarkaš Mileta Lisica preminuo je u sredu u 54. godini života, a ostaće upamćen kao veliki borac, kako na košarkaškom terenu, tako i van njega.

Lisica je košarku počeo da trenira tek sa 19 godina Karijeru je počeo u Poliesteru iz Priboja, a uporedo je radio u fabrici FAP, sa kojim je nastupao u Prvoj B ligi, da bi 1991, na poziv Borislava Džakovića prešao u tadašnjeg prvoligaša, Slobodu iz Tuzle.

Slobodu je napustio nakon samo jedne godine, jer su ga ratna dešavanja sprečila da četvorogodišnji ugovor "odradi" do kraja.

Od sezone 1992/93. je zaigrao za Crvenu zvezdu. Zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata propustio je najveći deo prve sezone u klubu, ali se oporavio u finišu ligaškog dela i pomogao ekipi da stigne do šampionske titule posle pauze od dve decenije. U plej-ofu je zabeležio 12 poena, od čega osam u finalnoj seriji protiv Partizana, a Zvezda je sa 3:2 u pobedama osvojila svoju 13. titulu prvaka. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading