Sprema se OLUJA U PUSTINJI: Sansi i Tander u PREGOVORIMA OKO Ol-STARA!

Autor:

Sport

11.11.2020

09:30 >> 09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NBA tržište otvara se 20. novembra, a prvi trejd koji bi mogao da bude ugovoren do tada zaista je senzacionalan!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kris Pol mogao bi da se pridruži Finiks Sansima

Ekipe Finiks Sansa i Oklahoma Siti Tandera ušle su u pregovore oko trejda za "Plej-Boga" Kris Pola.

Pol, 35, delovao je kao da je gotov sa košarkom na visokom nivou pre samo dve godine, dok je nastupao za Hjuston Roketse, njegov ugovor od 40 miliona dolara važio je za najgori u ligi, a onda se trejdom u Oklahomu potpuno preporodio, pa je ovaj mladi, ultra-talentovani tim predvodio čak i do plejofa.

Pol je tokom prošle sezone beležio proseke od 17 poena, 5 skokova i 6,9 asistencija po utakmici, čime je zaradio svoj deseti poziv na Ol-star meč, a sada bi mogao da se pridruži jednom od najnadarenijih ofanzivnih timova u NBA.

 

 

 

Finiks u poslednjoj deceniji nije igrao dobru košarku, plejof su videli poslednji put 2009. godine, ali su oni strpljivo skupljali mlade i perspektivne igrače, pa su tokom prošlosezonskog "balona" u Orlandu eksplodirali, pobedivši na svih osam mečeva koje su odigrali i ostaviši sjajan utisak pred nastavak izgradnje.

Taj tim predvode jedan od najboljih šutera u ligi Devin Buker, odnosno prvi pik na draftu na kome je bio Luka Dončić, Deandre Ajton, a uz Polovo iskustvo, deluje kao da bi im samo nebo bilo ograničenje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Devin Buker bi u Polu dobio saigrača koji bi mogao da ga pretvori u MVP-a

Nije lako prokljuviti logistiku ovog trejda, pošto Kris Pol ima još dve godine na svom slonovskom ugovoru od 44 miliona godišnje, dok niko u ekipi Sansa ne zarađuje preko 30 miliona dolara.

Ipak, moguće je da bi Finiks bio voljan da se odrekne Rikija Rubija, koji prima 18 miliona po sezoni, i neke kombinacije Erona Bejnsa, Darija Šarića i Kelija Ubrea, ali bi Oklahoma zasigurno morala da pošalje neki pik u suprotnom pravcu kako bi privolela Sanse da preuzmu odgovornost za Polov ugovor. 

Na svu sreću, Tander ima čitavo bogastvo na predstojećim draftovima posle trejdova Džordža i Vestbruka, pa bi uskoro mogli da vidimo "Point Goda" u Arizoni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading