KATASTROFA ZA ZVEZDU I PARTIZAN: ABA liga GUBI mesto u Evroligi?

Autor:

Sport

10.11.2020

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na pomolu veliki udarac za regionalnu košarku.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča Crvene zvezde u Evroligi

Najnovija odluka Evrolige da uruči dve A licence klubovima, o čemu detaljnije možete pročitati OVDE, proizvela je strepnju u regionu da bi takmičenje na Jadranu moglo da ostane bez predstavnika u eliti.

Ipak, sporazum ABA lige i ECA podrazumeva da će šampion regionalnog takmičenja sigurno u Evroligu i u sezoni 2021/2022.

Posle toga sledi neizvesnost. Sada već 13 klubova imaju sigurno učešće u najkvalitetnijoj ligi Evrope, a postoji najava da će isto biti omogućeno i berlinskoj Albi. Portal "Mocartsport" razrešava sve dileme...

Dakle, ABA liga će imati i sledeće sezone prioritet za jednu od godišnjih pozivnica jer kao liga nema niti klub sa licencom, niti klub sa vajld kartom na više sezona.

Što se tiče dugoročne sudbine ABA lige ona je, u najmanju ruku, neizvesna, a da li će timovi iz regiona dobiti priliku da se i dalje takmiče sa najjačima, to prevashodno zavisi od njih samih, odnosno sposobnosti da organizaciono i rosterom pariraju u elitnom rangu evropske košarke...

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading