Da li to košarkašice Srbije DOBIJAJU OGROMNO POJAČANJE? Amerikanka TRENIRALA SA REPREZENTACIJOM!

Autor:

Sport

09.11.2020

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska košarkaška reprezentacija očekuje utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Litvanije i Turske. Mečevi će se igrati 12. i 14. novembra u balonunu Istanbulu, a naše košarkašice mogle bi da budu znatno ojačane pred početak nadmetanja.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkašice Srbije

Selektorka Marina Maljković bi za te mečeve mogla da računa na novu naturalizovanu Amerikanku u dresu Srbije, Kako navodi „Sportski žurnal“.

U pitanju je Ivon Anderson, 170 centimetara visoka igračica na bekovskoj poziciji.

Ona je ćerka proslavljenog trenera koledž košarke Majka Andersona, a u slučaju da zaista zaigra za Srbiju, predstavljala bi ogromno pojačanje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Žensku košarkašku reprezentaciju Srbije posle devet meseci očekuju novi zvanični mečevi. U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje je na programu narednog juna, naš tim će u Istanbulu u četvrtak od 16.00 sati odigrati meč protiv Litvanije, da bi dva dana kasnije u istom terminu imao duel protiv domaćina Turske. Selektorka Marina Maljković za ovu akciju okupila je 14 igračica, koje od ponedeljka treniraju u novobeogradskoj „Hali sportova Ranko Žeravica“. – Znali smo da je ovaj kvalifikacioni prozor najteži, jer imamo dve utakmice na strani. Čeka nas težak posao, jer ukoliko želimo da odemo na Evropsko prvenstvo, moramo da pobedimo i Litvaniju i Tursku, a videli ste pre godinu dana kakav je protivnik Turska i kako smo ih jedva dobile u Beogradu. Nema nikakvih izgovora, već ćemo pokušati da uradimo najbolje u datom trenutku i da obavimo posao koji je ispred nas – rekla je selektorka Marina Maljković. Sve ekipe će biti u neobičnoj situaciji, jer će se širom Evrope ovaj kvalifikacioni „prozor“ igrati u zatvorenim „balonima”. Selektori će imati dodatne probleme, s obzirom na to da su se tek pojedine lige igrale redovno, a dosta igračica nema dovoljan broj utakmica “u nogama”. Selektorka Maljković je za ovu akciju pozvala sledeće igračice: Ivon Anderson, Jelena Bruks, Sonja Vasić, Katarina Zec, Nevena Jovanović, Sara Krnjić, Nikolina Milić, Jovana Nogić, Aleksandra Stanaćev, Dragana Stanković, Teodora Turudić, Aleksandra Crvendakić, Saša Čađo i Maja Škorić. Novo ime je Ivon Anderson, koja se sa sistemom rada Marine Maljković upoznala pre nekoliko sezona u Galatasaraju. – Mi smo u prethodne dve godine pratili svaku košarkašicu na planeti koja ima srpski pasoš i one najinteresantnije smo testirali i proveravali. U ovom trenutku dogodila se potpuno ista situacija kao i kada sam 2015. godine pred EP u Budimpešti osetila potrebu da dovedem Danijel Pejdž.Smatram da je pred dva velika takmičenja u 2021. godini našem timu potrebno nešto novo. Ivon je sličan karakter kao i Danijel, kako u košarkaškom, tako i u ljudskom smislu. Igra na poziciji plejmejkera, dolazi iz košarkaške porodice i ima onu crtu koja je potrebna da bude deo ove grupe devojaka – istakla je Maljkovic.

A post shared by KSSrbije (@kssrbije) on Nov 9, 2020 at 3:34am PST

 

Ona je svojevremeno sarađivala sa Maljkovićevom u Galatasaraju, gde su stigle do polufinala Evrokupa, dok je prošle sezone bila jedna od najboljih košarkašica u celoj Evropi sa sjajnim učinkom od 25,9 poena, 4,7 skokova i 6,3 asistencije po meču!

Jedini kamen spoticanja između Ivon i dresa naše zemlje može biti pravilo o naturalizovanim košarkašicama, koje dopušta samo jednu takvu po selekciji. Kod nas to mesto trenutno popunjava Nikolina Minić.

Ipak, nikad ne reci nikad, pa ko zna, možda jednog dana dobijemo naslednicu Danijel Pejdž na poziciji "Srpske Amerikanke".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading