NOVI MILOŠ TEODOSIĆ: Upoznajte se sa Zvezdinim NAJNOVIJIM DRAGULJEM!

Autor:

Sport

09.11.2020

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde bez većih poteškoća savladali su Primorsku u prošlom kolu ABA lige, ali je ta utakmica bila uvertira u, nadajmo se, još jednu dugačku i lepu košarkašku priču.

RepublikaFoto: Starsport
Uskoković u borbi sa budućim saigračima

Naime, na tom meču prve poene u crveno-belom dresu postigao je Aleksa Uskoković, mladi plejmejker koji bi, uz pravu pomoć i podršku, mogao da postane "novi Miloš Teodosić".

Uskoković je 190 centimetara visoki plejmejker iz Beograda.

Shodno tome, zna tačno šta znači nositi dres Crvene zvezde, i upravo zato igra sa takvom pasijom.

On je prošao sve omladinske selekcije kluba, osvojivši titulu u svim uzrastima. Čak je bio i kapiten juniorske šampionske generacije. 

Nisu timovi koje je predvodio samo dominirali u Srbiji, već su dva osvajali "Adidas next generation" turnir za najtalentovanije ekipe u Evropi. 

Uspesi nisu tu prestali da se nižu, pa je Uskoković 2017. Zvezdu odveo na "Fajnal Ejt", a na tom turniru proglašen je za MVP!

Ne igra Aleksa sa pasijom samo za Zvezdu, već je i sa "Orlićima" postao evropski šampion, takođe 2017.

Popularni "Skole" na tom takmičenju beležio je 9,9 poena, 3,7 asistencija i 3,1 skok po meču, čime je pridodao totalnoj dominaciji Srbije na putu ka zlatu.

 

Prvotimsku košarku iskusio je u FMP-u, gde se trudio da se nametne u ABA ligi i Superligi Srbije.

On je 2020. produžio vernost crveno-belima na četiri godine, tako da "Delije" imaju čemu da se raduju u godinama koje dolaze. 

Napred Skole!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading