ČOVIĆ SILUJE ABA LIGU: Mijailović NIKAD DIRETNIJI o čelniku Zvezde!

Autor:

Sport

06.11.2020

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se predsednik "parnog valjka".

RepublikaFoto: Starsport
Ostoja Mijailović tokom promocije novog trenera KK Partizan Saše Filipovskog

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović još jednom je kritikovao Nebojšu Čovića rečima da je ABA liga postala taoc njegovog ponašanja i odluka.

– Košarka u celoj Evropi u teškoj situaciji… Mnogo je teško funkcionisati…ABA liga je u još težoj situaciji, pre svega zato što je Zvezda pokrenula spor. Lavina svega što se dešava je počela od te tužbe. Danas imamo situaciju da se račun gasi i ABA liga je u nezavidnoj situaciji, jer račun nije aktivan. Menadžment ABA lige radi na tome da se to reši – rekao je Mijailović i nastavio u dahu.

-Treba da znate odakle to dolazi. Većina klubova je za to da se liga transformiše u društvo sa ograničenom odgovornošću i da u novi društveni ugovor bude uneto sve što treba da liga bude zaštićena, a ne da je siluje jedan čovek koji je vlasnik dva kluba, a koji se predstavlja kao njen zaštitnik, dok radi za svoje interese i interese svoje porodice, i uporno pokušava da tasta svog sina postavi za predsednika ABA lige.

RepublikaFoto: Starsport
Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović

Partizan će, međutim, u perspektivi imati jedan veći prihod, a to je posle spora sa bankom oko nepovoljnog kredita. Taj spor se vodio tri godine, a onda je doneta presuda u korist kluba. Kada se taj novac može očekivati?

– Mi smo dobili prvostepenu presudu, spor vodimo tri godine. To je bila najveća pojedinačna obaveza ka nekom poveriocu. Dobili smo prvo poluvreme, sada igramo drugo. Pitanje je suda kada će se završiti spor. Raduje me što smo bili u pravu i što je jasno da je učinjena nepravda. Ako dobijemo i drugostepenu presudu, Partizan bi prihodovao nešto više od 100 miliona dinara. Kada? Stvarno ne znam – rekao je Mijailović.

On je ponovio da je situacija teška za sve.

– Ovo je teška godina za sve, klub je skoro bez prihoda. Partizan je godinama osvajao trofeje, a i zbog svojih navijača, gde smo imali više utakmica sa 10-12 hiljada ljudi. Imamo i te najveće sponzore koje smo potpisali sa državnim kompanijama, i hvala državi na pomoći, ali to je tek jedan deo. Radimo puno, snalazimo se. Ako dobijemo taj spor, to bi olakšalo našu situaciju – rekao je Mijailović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading