SRBIN MVP ABA Lige: Centar Mege KRUPNIM KORACIMA GRABI KA NBA!

Autor:

Sport

05.11.2020

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Filip Petrušev osvojio je titulu MVP igrača ABA lige za Oktobar.

RepublikaFoto: Mornar/MEDIA PRO
Filip Petrušev

Centar Mege u prošlom mesecu beležio je 21 poen, 7,4 skoka i 1,4 blokade po utakmici, dok mu je indeks korisnosti bio neverovatnih 22,8.

Time je mladi "Orao" dokazao da zaslužuje pažnju koja mu je upućena od strane NBA skauta, ali je i svom timu pomogao da ostvari tri pobede na pet mečeva tokom Oktobra, čime su ostali u trci za plejof ABA lige.

Petrušev priznaje da je i sam iznenađen svojom prvom sezonom u profesionalnoj košarci.

- Nisam znao šta da očekujem pred sezonu. Ovo mi je prvi put da igram profesionalnu košarku u karijeri. Znao sam da ću moći da se dokažem ako dobijem priliku, tako da je početak bolji nego što sam očekivao - iskren je on.

RepublikaFoto: Mornar/MEDIA PRO
Filip Petrušev

Potom je poredio koledž košarku i ABA ligu.

- Jaka je konkurencija u ABA ligi. Imamo predstavnika iz Evrolige, imamo čak četiri u Evrokupu, tako da ne može da se ospori kvalitet ovog takmičenja. Dosta je teže igrati u Evropi nego na koledžu, stariji su i iskusniji igrači, tako da je mnogo veći izazov nego u NCAA - dodao je Petrušev.

Mega je poznata po razvijanju mladih igrača, pa mladog centra raduje boravak u bivšem klubu asova poput Nikole Jokića.

- Promovisanje mladih igrača veliki je razlog zašto sam došao u Megu. Super je raditi sa mladim talentima sličnim meni, Mega baš na tome insistira, što je i razlog što toliki broj njih gradi uspešne karijere. Poverenje koje iz Mege imaju u mlade igrače ne viđa se na drugim mestima, tako da smatram da me klub stavlja u odličan položaj da uspem - nastavio je on.

RepublikaFoto: Mornar/MEDIA PRO
Filip Petrušev

Za kraj je Petrušev govorio i ambicijama Mege u nastavku sezone. 

- Odlično smo startovali sezonu, ali nećemo se time zadovoljiti. Mladi smo, gladni smo i želimo pobedu na svakom meču. - zaključio je Filip Petrušev.

 

Ovaj ultra-talentovani košarkaš očigledno ima pravi stav kada je košarka u pitanju, tako da ne bi bilo čudno da on od sledeće sezone nastupi u najjačoj ligi na svetu, u NBA!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading