HOLDEN ZA SRPSKI TELEGRAF: Putin mi dao PASOŠ, ja mu vratio ZLATOM!

Autor:

Sport

05.11.2020

04:21 >> 08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog dobrih partija za CSKA predsednik mi je ponudio da igram za njihovu reprezentaciju, kaže Amerikanac.

Džej Ar Holden u dresu Rusije

Afroamerikanac je, a legenda ruske reprezentacije. Verovatno ne postoji nijedan sportista na svetu koji je uspeo da spoji nespojivo poput Džona Roberta (Džej Ara) Holdena. Dvostruki osvajač Evrolige sa CSKA i legenda moskovskih "armejaca" u ekskluzivnom razgovoru za Srpski telegraf otkrio je kako je došlo do toga da mu Vladimir Putin lično ponudi pasoš Ruske Federacije i kako je predsedniku za ukazano poverenje uzvratio zlatnom medaljom sa Evropskog prvenstva u Španiji. Holden je šutem dve sekunde pre kraja srušio domaćina Španiju (60:59) i doneo Rusima prvo i jedino zlato od raspada SSSR.

* Bili ste prvi američki igrač koji je nastupio za reprezentaciju Rusije, kako je došlo do toga?

- Tada sam igrao za CSKA i verovatno zbog dobrih partija u dresu "armejaca" predsednik Vladimir Putin je odlučio da mi da pasoš. Znam da se to nekima nije svidelo, ali šta da se radi. Meni je taj period veoma drag i srećan sam što sam imao priliku da nastupam za Rusiju. I da šutom za pobedu donesem zlato na EP u finalu protiv Španije.

* Veći deo karijere ste proveli u CSKA, šta vam je ostalo u sećanju iz tog perioda?

- Pored dve Evrolige, koje smo osvojili, moram da kažem da ću uvek pamtiti navijače koji su nas redovno bodrili. Nosim lepe uspomene iz tog perioda.

* Trenutno radite kao skaut za NBA timove, kako ste zadovoljni srpskim igračima u najjačoj ligi sveta?

- Oduševljen sam Jokićem, on je imao vrhunsku sezonu i nadam se da će nastaviti da napreduje i u narednim godinama osvojiti prsten. Takođe, tu su Bogdanović i Bjelica, koji igraju u istom timu. Bogdanović je među boljim šuterima, a Bjelica napreduje iz sezone u sezonu. I, naravno, ne smem da zaboravim Bobana, koji je verovatno najpoznatiji košarkaš u NBA ligi.

Foto: Starsport

Tužan sam zbog Odža

* Da li ste čuli da je bivši igrač Crvene zvezde Majkl Odžo nedavno preminuo?

- Kao prvo, želim da izjavim saučešće njegovoj porodici. Bio je sjajan mladi čovek. I veoma sam tužan što ga više nema. Veoma me je pogodilo kada sam čuo da je umro.

* Često dolazite u Srbije da gledate mlade talente, da li ste videli nekog našeg igrača koji ima kvalitet za NBA ligu?

-Vaši mladi igrači su među kvalitetnijim u svetu. Zbog toga veliki broj skauta posećuje Beograd tokom sezone. Trenutno zbog situacije sa koronavirusom nije moguće da se dolazi na utakmice, ali čim se situacija stabilizuje, opet će Srbija biti najbolje mesto za skaute.

* Kako vam izgleda Zvezdin tim ove sezone?

- Zvezda će biti konkurentna ove godine u Evroligi. Saša Obradović je odličan trener i sastavio je dobar tim. Imaju dosta talentovanih igrača, ali biće im potrebno vreme da se uklope.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading