Loš dan za Srbe u ACB Ligi: Marinković i Kalinić PREGAŽENI od strane Reala, Madriđani SAVRŠENI u domaćem takmičenju!

Autor:

Sport

01.11.2020

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svega nekoliko dana posle njihovog epskog duela sa ekipom CSKA u Evroligi, košarkaši Valensije suočili su se sa Real Madridom u devetom kolu ACB lige.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Košarkaši Valensije ipak nisu slavili protiv neporaženog Real Madrida

Na žalost Nikole Kalinića, Vanje Marinkovića i njihovih saigrača, epilog je bio isti kao protiv Rusa, pa su "slepi miševi" savladani rezultatom 86:78 posle zaista impresivnog izdanja Reala.

Kraljevski klub nije časio časa na ovoj utakmici, pa je prvu deonicu rešio u svoju korist, i to neverovatnim rezultatom od 28:6!

Malo su se oporavili igrači Valensije u drugoj četvrtini, ali bolji šut iz igre i sa linije dozvolio je "kraljevićima" da održe distancu.

Ipak, nije Valensija ekipa koja se olako predaje, kao što su već mnogo puta dokazali, pa su posle izlaska iz svlačionice krenuli jako, dobivši treću deonicu rezultatom 30:20. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pablo Laso majstorski je nadmudrio kolegu iz Valensije

Bolja je bila Valensija i u završnici, ali nedovoljno da isčupaju pobedu iz ralja poraza.

Real Madrid odigrao je timski, pa ni ne čudi informacija da je čak pet igrača postiglo osam poena ili više, dok je najefikasniji bio Džej Si Kerol sa 17 poena. Pratio ga je Trej Tompkins sa 15 poena i šest skokova.

Najbolji igrač na utakmici bio je Laberi u redovima Valensije, koji je ubacio 26 poena timu iz glavnog grada Španije, dok je Vanja Marinković postigao 12. Nikola Kalinić imao je osam poena, četiri skoka, i dve asistencije, kao i jednu ukradenu loptu.

 

Uprkos sezoni u kojoj izgledaju bolje nego što su izgledali još od vremena Duška Savanovića, košarkaši Valensije nalaze se tek na 10. mestu u ACB ligi, gde imaju skor od 4-4. 

Real je, sa druge strane, neprikosnoven na prvom mestu, gde se nalazi neporažen i sa skorom od 8-0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading