CRVENO-BELI DOČEKUJU PREBOGATE "ARMEJCE" U 5. KOLU EVROLIGE: Zvezda skida maler protiv moćnog CSKA

Autor:

Sport

22.10.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa postaje velika kada pobeđuje one najbolje, a košarkaši Crvene zvezde će večeras protiv CSKA (20.45, Sport klub 1) imati priliku da podignu ugled kluba za stepenik više trijumfom nad osmostrukim prvakom kontinenta u petom kolu Evrolige u praznoj dvorani Pionir.

RepublikaFoto: KK Crvena zvezda
Košarkaši Crvene zvezde

Prebogati Moskovljani imaju tim za strahopoštovanje, krcat zvezdama, a naruku im ide i tradicija, budući da su crveno-bele tukli čak 11 puta u 12 dosadašnjih obračuna.

Ipak, snaga "armejaca" i istorija međusobnih mečeva ne brinu ambicioznog trenera Beograđana Sašu Obradovića, posebno jer će u hramu košarke večeras evroligaški debi u crveno-belom dresu imati skorašnja pojačanja Emanuel Teri, Tejlor Ročesti i Džoni O'Brajant.

- CSKA je neočekivano izgubio u Moskvi od Albe u prethodnom meču Evrolige i sigurno da će imati odgovor na taj neuspeh. S obzirom na to da poseduju veliki kvalitet na svim pozicijama, "armejci" su opravdano jedan od favorita za osvajanje Evrolige. Glavna pretnja će nam biti bekovski tandem Džejms-Klajburn, dok Milutinov i Šengelija, kao izuzetna pojačanja na centarskim pozicijama, prave ravnotežu između izuzetno snažne unutrašnje i spoljne linije - rekao je Obradović i dodao:

- Pomenuta četvorka je najjača karika CSKA i za pobedu moraćemo da ih zaustavimo, s tim da ne smemo da potcenimo ni druge igrače. Neophodan nam je fokus svih 40 minuta za trijumf nad favoritom - zaključio je Zvezdin strateg.

Krilo crveno-belih Dejan Davidovac obećao je žestoku borbu.

- Energetski će biti iscrpljujuća utakmica tokom svih 40 minuta. Naspram sebe imamo jednog od najboljih timova u Evropi, pojačanog za od korone oporavljenog Milutinova, ali ne predajemo se ni pod razno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading