"Kralj Džejms" u lovu na pojačanja: BIVŠI MVP NA PRAGU PRELASKA U LEJKERSE!

Autor:

Sport

21.10.2020

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Los Anđeles Lejkersi nisu još ni završili sa slavljem posle osvojene titule, a već kuju planove za sledeću sezonu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lebron Džejms i Entoni Dejvis

Lebron Džejms i njegove kolege tako bi mogle da dobiju veliko pojačanje, i to u vidu bivšeg najkorisnijeg igrača NBA!

U pitanju je Derik Rouz, poznat košarkaškoj javnosti po senzacionalnim partijama koje je pružao u dresu Čikago Bulsa, gde su ga svojevremeno viđali kao dostojnog naslednika Majklu Džordanu.

Teška povreda udaljila je Rouza od igrača MVP kalibra, učinile su i godine svoje, ali se ovaj nekada eksplozivni plej prilagodio, pa je izgradio ulogu u košarci nove škole koja polako postaje standardna u najjačoj ligi na svetu.

RepublikaFoto: instagram.com/derkrose
Derika Rouza svojevremeno su videli kao naslednika Džordana u Bulsima

Počeo je da šutira trojke, naučio je da koristi svoj pregled igre kako bi proigravao saigrače umesto da rešava sam, a sada bi mogao da se nađe u zlatno-ljubičastom dresu, spreman da sa Lebronom i kompanijom krene u juriš na odbranu titule.

Iako je najavljeno da će sledeća NBA sezona početi tek sledeće godine, timovi se uveliko pripremaju za tu eventualnost, pa će uskoro moći da počnu i da trampe igrače. 

Imajući u vidu da je Rouz trenutno igrač Detroit Pistonsa, Lejkersi bi morali da ugovore trejd sa ekipom koja je svojevremeno izabrala Darka Miličića kao drugog pika na draftu.

RepublikaFoto: Ap photo
Rouz (levo) ima ugovor vredan 7 miliona, što bi moglo da zakomplikuje njegov prelazak u Lejkerse

To ne bi trebalo da bude previše teško, gledajući da je Detroit u fazi obnavljanja ekipe, a Los Anđeles favorit za titulu. Jedina komplikacija može da bude finansijska, pošto Lejkersi maltene nemaju prostora da uklope Rouzov ugovor od 7 miliona po sezoni, što bi značilo da neko od osvajača prstenja mora da napusti klub. Mediji se razbacuju imenima, pominju se Džavejl Megi, Kajl Kuzma, Kaldvel-Poup, pa čak Deni Grin, iako su svi oni bili bitne karike na putu ka trofeju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading