CRNO-BELA LJUBAV U NEMAČKOJ CVETA: Kako je Trinkijeri od Lučića napravio NAJKORISNIJEG IGRAČA EVROLIGE

Autor:

Sport

17.10.2020

11:54 >> 11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Andrea Trinkijeri, ultra-simpatični italijanski stručnjak sa hrvatskim korenima koji je Partizan preporodio tokom svoje dve sezone za kormilom, napustio je letos klub kako bi se testirao u zahtevnijem okruženju. Odabrao je Bajern, ali kada je posao preuzimao nije ni mogao da sluti koliko će mu život olakšati srpski reprezentativac Vladimir Lučić.

Lučić i Trinkijeri uspostavili su odličan odnos od kada je Italijan stigao u Bajern

Doduše, nije samo Lučić Trinkijeriju olakšao život, već je ovaj dvojac već na startu saradnje uspostavio sjajan raport i učinio da za momke čija je krv crno-bela sezona počne spektakularno!

Lučić se u Bajernu obreo još 2016. godine, gde je imao sve solidniju ulogu, iako su izostajale spektakularne partije koje je ovaj momak pružao u dresu Partizana. Dolaskom Trinkijerija stvari su se potpuno promenile.

Italijan je našem krilu dao prominentniju ulogu i veću minutažu, a ovaj ga je nagradio sa skorom od 3-1 u prva četri kola Evrolige, u kojoj je inače Lučić na prvom mestu (zajedno sa Nandom de Koloom i Krunislavom Simonom) po indeksu korisnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lučić u dosadašnjem toku Evrolige beleži 17,5 poena po utakmici!

22,75 indeksnih poena zaista je odlično, a ako preferirate staromodne metode beleženja statistike, popularni "Lučke" beležio je u proseku 17,5 poena, pet skokova i ukradenu loptu po meču.

Istakao se miljenik "Grobara" i sa 26 poena protiv Makabija, dok je sinoć protiv Fenerbahčea bio brilijantan, ubacivši 18 poena i pomogavši svom timu da savlada Turke rezultatom 75:71.

Uprkos skoro besprekornoj partiji, Lučić smatra da je Bajern mogao da počne bolje.

- Sjajan osećaj! Počeli smo malo sporije, bez dovoljno energije za bilo kog rivala, posebno za Fenerbahče. U nastavku smo odgovorili i verovali smo da će nam se to isplatiti. Znamo šta hoćemo ove sezone i verujemo u proces da ćemo biti bolji svakog dana  - rekao je Lučić.

 

 

 

Istog je razmišljanja i Trinkijeri, iako je čestitao svojim igračima na odličnom drugom poluvremenu.

- Nismo ništa posebno uradili, samo smo našli pet igrača koji funkcionišu dobro i igraju odbranu, odbranu, odbranu... Čestitke za drugo poluvreme, bili su fantastično. Ovo je najveća nagrada za moje momke i srećan sam zbog njih - objasnio je Trinkijeri posle meča.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri zahteva još bolje nastupe, kako od "Lučketa", tako i od cele ekipe

Kao što je očigledno, i jedan i drugi Partizanov "mezimac" potpuni su perfekcionisti, tako da bi njihovo partnerstvo moglo da bude spoj sklopljen u raju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading