Trenerska vrteška u NBA ne staje: JOKIĆEVE "ŽRTVE" DOBILE NOVOG STRATEGA

Autor:

Sport

16.10.2020

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenerska vrteška u NBA ozbiljno se zavrtela pri kraju sezone, kada je čak šest stratega ostalo bez posla. Sada se vrteška vrti u drugom pravcu, pozicije se polako popunjavaju, a na klupu Los Anđeles Klipersa seo je jedan od asistenata bivšeg trenera Doka Riversa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tajron Lu (dole desno) novi je strateg Los Anđeles Klipersa

Kada kažemo asistent, verovatno zamišljate stručnjaka koji je tek na početku karijere, neiskusan i željan dokazivanja, ali je čovek koga su Klipersi izabrali da ih vodi u budćnost sve osim toga.

U pitanju je Tajron Lu, bivši košarkaš Lejkersa, Roketsa i mnogih drugih, koji je, ukoliko ste zaboravili, već osvojio NBA titulu sa Klivlend Kavalirsima 2016. godine!

 

Specifičan profil ličnosti potreban je za posao u Los Anđelesu, bilo da se nađete na klupi proslavljenih Lejkersa ili manje uspešnih rivala sa druge strane grada, Klipersa. 

Dok su jedni trenutno srećni i zadovoljni posle proslave titule, drugi su se oprostili od dugogodišnjeg trenera Doka Riversa i odlučili da ekipu koju ovih dana predvode Kavaj Lenard i Pol Džordž odvedu u drugom pravcu.

Tu upada Lu, koji osim titule ima dokazanu sposobnost da kontroliše svlačionicu, čak i kada se u njoj nalaze ličnosti veće od života, bilo Lebron Džejms ili Kavaj Lenard. 

Vlasnik Stiv Balmer napravio je ogromnu investiciju dovođenjem Ol-star dueta koji nije bio dovoljan da se izbori ni sa jednim Nikolom Jokićem, a kamoli da osvoji titulu, tako da će pritisak na Luovim ramenima biti od prvog dana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić i Denver su uspeli da se vrate sa minusa od 3-1 i da eliminišu Kliperse

Detalji ugovora koji je Tajron Lu potpisao nisu poznati, ali se nagađa da će on zarađivati između 8-12 miliona evra, čime bi mogao da postane jedan od najplaćenijih trenera na svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading