Ko šta radi, ATAMAN KUKA: Situacija u Kaunasu STVARNO NIJE BILA FER

Autor:

Sport

16.10.2020

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska sportska javnost dobro zna ko je Ergin Ataman i koliko Turčin voli da glumi žrtvu.

RepublikaFoto: Starsport
Ergin Ataman

Sa svojim kukanjem i prenemaganjem Turčin je nastavio i posle ubedljivog poraza svoje ekipe protiv Žalgirisa.

Efes je od ekipe iz Kaunasa izgubio rezultatom 98:73, pa je žestoki rival Željka Obradovića morao da smisli neki izgovor. 

Ataman je odlučio da će da okrivi odličnu atmosferu u "Žalgirio areni", gde je problem našao u tome što su Litvanci na tribinama imali skoro pet hiljada navijača, što je on video kao prednost koja nije fer.

- Nastupamo u istom takmičenju, ali bez prednosti domaćeg terena, bez navijača dok drugima timovima dozvoljavaju takve stvari. Zanima me, šta ako nama vlast ne dozvoljava da nas na utakmicama bodre navijači? To želim da pitam Evroligu. Žalio sam se kako nije bilo pošteno da se prošlogodišnja sezona obustavi, a ove sezone tvrdim da se ne igra pod jednakim uslovima. Ako igramo u istom takmičenju, prisustvo navijača mora da bude isto na svakom terenu - ljutito je izjavio Ataman.

 

Iako se turski stručnjak žalio, činjenica je da je povratak navijača na tribine cilj za svaki klub na svetu. Shodno tome, ne treba kažnjavati države koje su pratile propise u vezi sa pandemijom korone i koje ranije od drugih imaju mogućnost.

Ipak, čak se i trener Žalgirisa Martin Šiler složio da su navijači bili veliki vetar u leđa njegovoj ekipi.

- Atmosfera na našem terenu uvek je odlična. Bilo je uzbudljivo igrati u takvim uslovima prvi put posle sedam meseci, ali vidim da se mnoge moje kolege žale na nejednake uslove u Evroligi ove godine, i moram da se složim da je ovo bila jedna od takvih situacija - istakao je Šiler.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading