Micićev Efes pao pred 5.000 navijača: Žalgiris nastavio da MELJE!

Autor:

Sport

15.10.2020

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Žalgirisa su u Kaunasu pobedili Anadolu Efes rezultatom 89:73 u utakmici četvrtog kola Evrolige.

RepublikaFoto: Starsport
Vasilije Micić

Žalgiris je nepobediv ove sezone u Evroligi, pošto posle četiri odigrane utakmice imaju isto toliko pobeda, a poslednja u nizu došla je nad Anadolu Efesom, 89:73.

Ovaj meč se izdvaja i po tome što je igran u "Žalgirio Areni" pred 5.011 navijača koji su bodrili svoj tim kao u doba pre dolaska koronavirusa.

Žalgiris je meč otvorio sa dve vezane trojke i uspeli su jako brzo da dođu do prednosti od 13:5 i to zahvaljujući krilnom centru Najdželu Hejsu koji je postigao 8 poena, a srpski plejmejker Vasilije Micić svoje prve poene upisao je tek na kraju deonice za, 25:16 u korist domaćih.

Krunoslav Simon i Adrijan Moerman su se probudili u nastavku, uspeli su do poluvremena da smanje prednost Žalgirisa, koji je svoje poene uglavnom tražio iz reketa i posle 20 minuta, Žalgiris je vodio 41:35.

U drugom poluvremenu je Žalgiris nastavio da igra istim tempom, zahvaljujući dobroj trećoj četvrtini su uspeli da vrate dvocifrenu prednost pošto je pred ulazak u finalni kvartal bilo 66:55 u njihovu korist.

 

Efes nije mogao mnogo toga da učini, Žalgiris je uspešno povećavao svoju prednost iz napada u napad i na kraju zasluženo slavio rezultatom 89:73, za savršeni skor od 4 pobede posle 4 odigrana kola.

Najdžel Hejs je sa 17 poena bio najefikasniji, a pratili su ga Lekavičijus sa 12 i Milaknis sa 10 poena. Na drugoj strani je Kruno Simon bio najbolji sa 14, poen manje je imao Brajan Danston, a Vasilije Micić je meč završio sa 7 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading