ZVEZDA ULEĆE U JEZGRO KORONE: Pred crveno-belima četiri zaražena tima

Autor:

Sport

13.10.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaše Crvene zvezde do kraja oktobra očekuje pakao u Evroligi! Crveno-belima neće problem predstavljati samo rivali, već i činjenica da će praktično u naredna četiri kola uleteti u žarište korone, odnosno da će odmeriti snage s ekipama koje u svojim redovima imaju obolele od KOVID-19 ili su pojedinci iz rostera tek preležali virus.

RepublikaFoto: KK Crvena zvezda
Košarkaši Crvene zvezde moraće da navigiraju takozvani "korona-raspored" u nastavku sezone

Izabranici Saše Obradovića već danas (19.00, Sport klub 1) u hali "Aleksandar Nikolić" dočekuju Žalgiris, koji je pre nekoliko dana saopštio da je Žofri Lovernj pozitivan na koronu. U međuvremenu, nekadašnji kapiten Partizana je dobio dva negativna nalaza, pa će Litvanci u Pioniru biti u kompletnom sastavu, ali je pitanje da li je neko od ostatka tima oboleo.

OBOLEO I KOL

Jednako opasno za Zvezdu biće gostovanje Asvelu već u četvrtak, s obzirom na to da francuski tim ima četiri pozitivna slučaja korone, od kojih je poslednji Amerikanac Noris Kol. Zato ostaje da se vidi da li će i u kom sastavu Francuzi dočekati Zvezdu. Nije isključeno da se crveno-belima ponovi situacija iz marta, kada su otputovali na megdan Realu, ali su se zbog korone u redovima Madriđana i početka pandemije vratili u Beograd.

 

Posle duela s Asvelom Zvezdi predstoji dvomeč sa ruskim ekipama u kojima je situacija najkritičnija. Naime, 22. oktobra bi u Beogradu trebalo da gostuje CSKA, u čijim su redovima zaraženi naš Nikola Milutinov, Semen Antonov i Janis Strelnijeks, koji su propustili duel protiv Makabija, ali nije isključeno se oporave u narednih deset dana.

DESETKOVAN SASTAV

Za kraj koronaserije, crveno-beli idu na noge Himkiju, koji je, uz Zenit, trenutno najviše pogođen koronom. Naime, tim iz moskovske regije ima čak petoricu zaraženih - Greg Monro, Maksim Baraškov, Janis Tima, Jevgenij Voronov i Džordan Miki. Zbog toga su već pomerali utakmicu protiv Žalgirisa, a onda su na teren izašli sa samo sedam igrača, pa su ubedljivo poraženi.

RepublikaFoto: KK Crvena zvezda
Saša Obradović

Obradović: Energijom protiv jakog rivala

Trener Zvezde Saša Obradović nije se pred današnji duel sa Žalgirisom opterećivao koronaslučajevima u redovima rivala, već se uzda u svoje momke.

- Imamo razloga da se nadamo da ćemo odigrati još jednu dobru utakmicu i da ćemo doći do pobede. Izuzetno je važno da imamo dobru energiju jer nam dolazi vrlo jaka, organizovana i dobro trenirana ekipa. Znamo odakle nam preti glavna opasnost - rekao je Obradović.

Zvezdin korona-raspored

3. kolo, 13. oktobar

C. zvezda - Žalgiris

4. kolo, 15. oktobar

Asvel - C. zvezda

5. kolo, 22. oktobar

C. zvezda - CSKA

6. kolo, 30. oktobar

Himki - C. zvezda

Evroliga

3. kolo

utorak

C. zvezda - Žalgiris 19.00

Alba - Efes 20.00

Asvel - Panatinaikos 20.45

Baskonija - Zenit 21.00

Valensija - Barselona 21.00

sreda

Makabi - Bajern 18.30

Fenerbahče - CSKA 19.45

Olimpijakos - Milano 20.00

Real - Himki 21.00

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading