BILI BERON NASTAVLJA DA "BRIJE", TRINKIJERI TRIJUMFALAN, Nedović poražen u Atinskom derbiju

Autor:

Sport

09.10.2020

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugi dan drugog kola Evrolige za neke je bio sjajan, a za neke očajan.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Jorgos Printezis (desno) i Olimpijakos trijumfovali su u derbiju Atine

Nastavak drugog kola Evrolige doneo nam je još više kvalitetne, neizvesne košarke, pa smo posle velike pobede Crvene zvezde nad Baskonijom (90:73), imali to zadovoljstvo da prisustvujemo krahu velike Barselone, koju je posle finiša "za srčku" savladao ruski Zenit. Takođe se odigrao i atinski derbi između Panatinaikosa i Olimpijakosa, kao i nemački derbi između Albe i Bajerna. Veče je kompletirano duelom Armanija i francuskog Asvela.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Bili Beron je nastavio tamo gde je stao u Zvezdi, ubacivši 16 poena protiv Barselone

Iako je to malo kome delovalo realno, imajući u vidu skupocenost i kvalitet ekipe koju predvodi Svetislav Pešić, Zenit iz Sant Petersburga savladao je "Blaugranu" rezultatom 74:70 i tako ostao stopostotan u elitnom evropskom takmičenju.

 

 

 

Iako je Barselona vodila 63:68 svega nekoliko minuta pre kraja meča, ruska ekipa je podigla odbranu na viši nivo i izborila se sa Mirotićem i kolegama. Među najzaslužnijima za pobedu bili su bivši zvezdaši Bili Beron i K.C. Rivers, koji su ubacili 16, odnosno 11 poena. Jedini dvocifreni u plavo-crevnom dresu bili su Mirotić sa 14, odnosno Aleks Abrines sa 11 poena.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Aleks Abrines postigao je 14 poena u porazu od Zenita

Atinski derbi nije bio ništa manje uzbudljiv, pa su žustri rivali odigrali tvrdu, agresivnu, gotovo nasilnu utakmicu u kojoj je ekipa iz Pireja ipak uspela da odnese pobedu, 71:78. Zvučno letnje pojačanje Panate, srpski internacionalac Nemanja Nedović, imao je zapaženu ulogu u 27 odigranih minuta, ubacivši devet poena i dodavši tri skoka i dve ukradene lopte. Najbolji u redovima zeleno-belih bio je Markus Foster sa 15, odnosno Janis Papapetru sa 14 poena, dok je u taboru Olimpijakosa Jorgos Printezis postigao 17 poena.

Doskorašnji trener Partizana Andrea Trinkijeri radovao se svojoj prvoj pobedi u Evroligi od kada je promenio sredinu, a njegov tim iskoristio je ubitačnu drugu četvrtinu, u kojoj je postigao 31 poen naspram Albinih 9, kako bi poprilično lako odneo pobedu u okršaju Nemaca. U redovima ekipe iz Berlina nije bilo mnogo njih vrednih pohvale, pa ćemo istaći Markusa Eriksona kao najboljeg sa 15 poena. Sa druge strane, u redovima sastava iz Minhena skoro da je bilo više dvocifrenih nego jednocifrenih, pa su preko 10 poena postigli Vejler-Beb, Vejd Boldvin, Džejlen Renolds i naš Vladimir Lučić (14 poena, 6 skokova, jedna ukradena lopta).

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri bio je trijumfalan u derbiju Nemačke protiv Albe

Finalni meč odigran je između Armanija i Asvela, gde je ekipa Etora Mesine bez većih problema savladala Francuze rezultatom 87:73.

Poigravali su se igrači milanskog kluba, do te mere da su neozbiljno izgubili čak 11 lopti, ali je njihov kvalitet bio presudan kada su se konačno uozbiljili. Pogađali su i stranci i domaći, i novajlije i starosedeoci, pa je tako čak pet igrača završilo sa dvocifrenim učinkom, od kojih je Šejvon Šilds bio najefikasniji sa 17 poena. Asvel, koji je igrao bez budućeg NBA igrača Tea Maledona, se oslonio na bivšeg asa Majami Hita Norisa Kola, koji je ubacio 10 poena uz pet asistencija, kao i na Amina Nuu, koji je duel završio sa 12 poena, tri skoka i dve asistencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading