Sprema se LEDENI BALON: Finska organizuje kvalifikacije za Evrobasket

Autor:

Sport

08.10.2020

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški savez Finske poslao je kandidaturu za domaćina utakmica kvalifikacija za predstojeći Evrobasket.

RepublikaFoto: Starsport
Ukoliko Finska dobije odobrenje, mogli bi ubrzo da vidimo naše reprezentativce ponovo u akciji

Koronavirus poremetio je mnogo toga na našoj planeti, pa i logistiku održavanja nečega toliko jednostavnog poput košarkaškog nadmetanja. Delovalo je jedno vreme kao da nikada više nećemo moći da gledamo naše miljenike kako cepaju mrežice, ali je onda NBA postavio primer kako na bezbedan način sport može da se vrati u naše živote.

Glavni i odgovorni elitnog košarkaškog takmičenja Adam Silver organizovao je luksuzni "balon" na Diznijevom kampusu u Orlandu, takozvanu bezbednu zonu gde će interakcije biti minimalne sa spoljašnjim svetom i gde će Kovid testovi moći da drže virus na daljini. Ovaj projekat ispostavio se kao veliki uspeh, te je tako napravljen presedan za održavanje bilo kakvih sportskih manifestacija ubuduće.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
NBA je uspešno organizovao "Balon" kako bi se košarka nastavila

Videvši to, čelnici Finske kuće košarke odlučili su da FIBI predaju zahtev da se kod njih organizuje sličan "balon", kako bi internacionalne selekcije takođe mogle da se vrate na takmičarski kolosek.

Nije Diznijev balon u Orlandu, ali istinskim ljubiteljima košarke sigurno je svejedno. Da li će FIBA ovu ponudu prihvatiti, preostaje da vidimo, ali u slučaju da se to desi, reprezentacija Srbije mogla bi već u Novembru da odigra mečeve grupe E za kvalifikovanje na Evrobasket. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Adam Silver odigrao je ključnu ulogu u vraćanju košarke na naše ekrane

Ukoliko domaćinstvo bude odobreno Fincima, oni bi mogli da ugoste Gruzine, Srbe i Švajcarce. "Orlovima" predstoje dueli sa domaćinom i sa Švajcarskom, dok bi sa Gruzijom trebalo da igraju tek u Februaru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading