OČAJNA IGRA CRVENO-BELIH: Lorenco Braun dominirao, Fener ubedljivo savladao Zvezdu u Istanbulu!

Autor:

Sport

02.10.2020

17:00 >> 19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Fenerbahčea ubedljivo su savladali Crvenu zvezdu sa 77:63 u prvom kolu Evrolige.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Košarkaši Crvene zvezde

Izabranici Saše Obradovića odigrali su veoma loše i samo su u prvoj četvrtini pružili igru kakva se od njih očekuje. Mnogo izgubljenih lopti, promašenih otvorenih šuteva i jednostavno sa takvom igrom crveno-beli nisu uspeli da ispariraju ekipi Igora Kokoškova.

Najefikasniji kod Zvezde bio je Džordan Lojd sa 15 poena, Hol je ubacio 12, a Volden je imao devet poena. Fenerbahče do trijumfa predvodili su Lorenzo Braun sa 17 oena, Ulanovas sa 13 i De Kolo sa 12 i šest asistencija.

Ekipa sa Malog Kalemegdana odlično je otvorila utakmicu i posle tri minuta imala je pet poena prednosti (5:10). Posebno razigran bio je Lengston Hol, međutim nije imao podršku, te je Fener ubrzo uspeo da preokrene i dođe do +5, 18:13. Do kraja četvrtine gledali smo "klackalicu" i ekipa Igora Kokoškova vodila je sa četiri poena posle deset minuta igre, 24:20.

Radovala je igra Zvezde u prvoj deonici, međutim u drugoj Obradović nikako nije mogao da bude zadovoljan izdanjem tima. Crveno-beli mučili su se u napadu, nije bilo raspoloženih igrača i domaćin je uspeo da dođe do dvocifrene prednosti, 35:25.

Zvezda je u poslednji minut ušla sa sedam poena zaostatka, ali je dozvolila Feneru da napravi mini seriju i na pauzi je srpski predstavnik imao 12 poena zaostatka, 42:30.

Tokom trećeg perioda igre ekipa Saše Obradovića imala je dosta problema u napadu. Jednostavno teško su dolazili do koša, Fener je to iskoristio i posle 30 minuta igre rezultat je bio 57:41.

U četvrtoj četvrtini Zvezda je uspela pronađe kakav-takav ritam, ali u trenutku kada su imali šansu da dođu na jednocifreni zaostatak, pravili su veliki broj grešaka. Nisu crveno-beli imali snage za preokret i Fenerbahče je zasluženo slavio.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

FENERBAHČE - CRVENA ZVEZDA 77:63 (42:30)

IV ČETVRTINA

10. minut - Neprecizan De Kolo za tri, Veseli obezbeđuje novi napad, a onda promašaj Brauna. Poeni za Kuridžu na drugoj strani, prvi koš posle samog početka i trojke koju je dao. Trojka Džoela Edija, tajm-aut Saše Obradovića. Veseli faulira Lojda, koji pogađa oba penala. Promašuje De Kolo trojku za kraj, pobeda Fenera 77:63.

9. minut - Deveti poen Voldena. Greši Pjer, nagazio je aut-liniju košarkaš Fenera. Promašio je Volden sada za tri. 74:59.

8. minut - Težak šut i novi koš Lorenca Brauna. Sebičan je opet Lojd. Loš napad Amerikanca. Poeni i za Edija. 74:57.

7. minut - Sada se lepo snalazi i poentira Lojd. Volden faulira De Koloa prilikom šuta za tri poena. Francuz bez greške, 3/3. Dobra finta Lojda, i dva slobodna bacanja za njega posle faula Veselog. Lojd 2/2. Rit faulira Veselog tokom skoka, Čeh oba penala promašuje. Razigrao se Lojd, sad i trojku ubacuje. 70:57.

6. minut - Lojd precizan sa poludistance, šesti poen bivšeg igrača Valensije. Trojka Bartela. Sebičan je Lojd, vrlo težak šut i promašaj. 67:50.

5. minut - Brutalno kucanje Veselog. Tajm-aut Obradović. Još jednom greši Volden, sad pravi korake. Lepa akcije i lep flouter De Koloa. 64:48.

4. minut - Ne pogađa Bartel za tri poena. Greši Hol, šteta, imala je Zvezda šansu da dodatno umanji prednost turskog giganta. Lepo je Davidovac odbranio Bartela. Neverovatno, greška u vođenju lopte Voldena. Serija promašaja Fenera, a onda i greška Davidovca, amaterska. Veseli mu je oduzeo loptu u trenutku nepažnje. 60:48.

3. minut - Odlična prednja promena Voldena, ali ne pogađa za tri. Na drugoj strani greše De Kolo i Braun. Snažno zakucavanje Kuzmića. 60:48.

2. minut - Banana Voldena nad De Koloom. Trojka Dobrića, tajm-aut Kokoškov. Trojka Lorenca Brauna za prekid Zvezdine serije. 60:46.

1. minut - Faul u napadu Lojda na startu četvrtog perioda. Pjer uzvraća faulom na drugoj strani terena. Konačno dobar potez i poeni Lojda. Ipak, onda pravi četvrti faul i izlazi iz igre. 57:43.

III ČETVRTINA 

10. minut - Kratak Volden za tri, a onda Dobrić trojka uz zvuk sirene. Lorenco Braun u svom stilu pogađa uz faul, a zatim ne pogađa dodatno slobodno bacanje. Dikson ne uspeva sa više od pola terena da pogodi. Fener posle tri četvrtine vodi sa 57:41.

9. minut - Trojka i sedmi poen Voldena. Veseli ne pogađa. Volden u padu promašuje ovog puta. 55:38.

8. minut - Pun samopouzdanja pogađa Veseli, maksimalnih +20 za Fener. Isteklo je vreme za napad crveno-belih. Gubi loptu Braun. 55:35.

7. minut - Težak šut i neverovatna trojka Diksona. Katastrofalna je Zvezda u napadu. 53:35.

6. minut - Dva promašaja Lojda. Još jedan promašaj Uljanovasa za tri. 50:35.

5. minut - Trojka Lengstona Hola. Tajm-aut Kokoškov. Težak promašaj Bobija Diksona, sve je promašio. Lojd i Rit ne pogađaju. Dobra odbrana Zvezde. 50:35.

4. minut - Promašaji Kuridže i Lazića. Jan Veseli sa distance precizan. Promašio je Rit otvorenu trojku, a onda De Kolo zicer na drugoj strani. 50:32.

 

 

3. minut - Katastrofalna igra Zvezde, još jedna greška u napadu. Greše sad i Turci. 48:32.

2. minut - Loša odbrana Zvezde, koristi to Braun i poentira. Još jedan koš Uljanovasa, odmah tajm-autom reaguje Obradović.

1. minut - Dobra odbrana Zvezde, a onda poeni Kuzmića. Uljanovas uzvraća na drugoj strani. 44:32.

II ČETVRTINA

10. minut - Konačno prvi poeni Džordana Lojda. Trojka De Koloa. Lojd pravi faul u napadu. Mehmutolu pogađa za dva. Fener posle prvog poluvremena  vodi sa 42:30.

9. minut - Pogrešio je olako Simonović, Lorenco Braun kažnjava poenim iz kontre ovu grešku. Lojd ne pogađa otvorenu trojku. Rit skače u napadu i dobija blokadu od Hamiltona. Još jedan loš napad Zvezde i nekontrolisan pokušaj Lojda. 37:28.

8. minut - Sve to kažnjava zakucavanjem Lorenco Braun, Obradović traži tajm-aut. Davidovac pogađa trojku, prvi poeni za Zvezdu posle skoro pet minuta. Sjajna odbrana Simonovića nad Pjerom. 35:28.

7. minut - Nije pogodio De Kolo. Serija promašaja. Hol iz teške pozicije neprecizan. Pjer polovičan sa penala. Simonović pogađa tablu iz šuta za tri, a onda i Dobrić neprecizan. 33:25.

6. minut - Kuridža pravi korake. De Kolo fauliran od strane Hola, pogađa Francuz oba penala. Sjajna blokada nad Kuridžom. Braun još jednom greši. Dobrić ne kažnjava to trojkom. 32:25.

5. minut - Braun je pogrešio. Faul u napadu Kuzmića. Lorenco Braun neprecizan za tri. 30:25.

4. minut - Kuzmić polovičan sa linije penala. Loš potez Lojda. 30:25.

3. minut - Kucanje Kuzmića. Pjer se lepo snašao i poentirao. 30:24.

2. minut - Lep prodor Diksona. Kuridža ne pogađa. 28:22.

1. minut - Melih Mahmutolu pogađa za dva. Hol sa distance precizan. 26:22.

I ČETVRTINA

10. minut - Trojka Diksona. Još jedan sjajan potez i koš Duopa Rita. Dikson je lepo izgradio poziciju i pogodio novu trojku. Fener posle prve četvrtine vodi sa 24:20.

9. minut - Novi poeni za Hola. De Kolo pravi faul u napadu. Kori Volden pogađa samo jedan penal. Dobra odbrana srpskpg tima. Duop Rit ispravlja promašaj Voldena. 18:18.

8. minut - Duveriolu ide na liniju penala posle lepe akcije sa De Koloom. Polovićan je sa linije za slobodne bacanja. Simonović pravi faul u napadu. Treća trojka Uljanovasa.

7. minut - Trojka Korija Voldena. Nando de Kolo pogađa oba penala. 14:13.

6. minut - Bartel pogađa oba slobodna bacanja. Zvezda iz dva napada nije stigla do koša. Sjajna akcija Fenera i kucanje Veselog. 12:10.

5. minut - Još jedna trojka Uljanovasa. Greši Volden, napravio je korake bivši as Partizana. 8:10.

4. minut - Lorenco Braun se upisuje protiv bivšeg kluba. Davidovac lako poentira. 5:10.

3. minut - Nova trojka za Zvezdu, Hol je ubacuje. Ulanovas ne uspeva da uzvrati. 3:8.

2. minut - Ulanovas postiže trojku, prvu na meču. Kuridža uzvraća istom merom. 3:5.

1. minut - Hol postiže prve poene sa distance. Fener ne uspeva da uzvrati. 0:2.

UVOD

19:20 - 

 

19:00 - Prošle sezone Fener i Zvezda su se sastali dva puta, a oba tima su upisala po pobedu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading