BERTOMEU POSTAVIO PRIORITETE: ABA liga ostaje bez licence za Evroligu?

Autor:

Sport

29.09.2020

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Evrolige Đordi Bertomeu demantovao je da cilj rukovodstva elitnog takmičenja "zatvorena liga" u kojoj bi učestvovala 24 tima.

RepublikaFoto: Tanjug
Đordi Bertomeu

Bertomeu je dva dana pre početka nove sezone naglasio i da je prioritet da Bajern iz Minehna i Asvel dobiju licence.

- Nikad nisam rekao da želimo da stvorimo ligu sa 24 ekipe. Želimo da razvijamo biznis. Sledeći korak za nas će biti dodeljivanje trajnih licenci Bajernu i Asvelu- rekao je Bertomeu i dodao:

- Moramo da definišemo neke kriterije za izdavanje licenci. Pandemija koronavirusa dovela je do kašnjenja. Francuska i Nemačka za nas su vrlo važna tržišta. Asvel i Bajern napreduju ne samo u igračkom smislu, već i finansijski. Očekivali smo to. Ta dva kluba sada su glavni kandidati. U budućnosti možemo da dodelimo licence timovima iz Francuske, Italije i Velike Britanije- rekao je Bertomeu.

 

 

 

Prvi čovek Evrolige je ranije danas naglasio da postoji i plan B za sezonu 2020/21 ukoliko bude problema sa koronavirusom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading