LEGENDA NBA LIGE OČARANA IGRAMA SRBINA: Ameriko, skini kapu velikom Jokiću!

Autor:

Sport

23.09.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tvrdi da cela zemlja treba da vidi koliko je ovaj momak veliki igrač.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić protiv Lebrona Džejmsa i Lejkersa

Briljira Nikola Jokić (25) u plej-ofu NBA lige, gde suvereno vlada pod košem i vodi Denver u pohodu na veliko finale, a njegove svestrane partije u kojima puni najvažnije statističke kolone nisu ostavile ravnodušnim ni Čarlsa Barklija (57).

Legenda košarke i jedan od najvećih igrača svih vremena, koji blistavu karijeru nije krunisao šampionskim prstenom, rekao je da centar Nagetsa zaslužuje ogromno poštovanje ove sezone, posebno za nastup protiv Los Anđeles Lejkersa u drugoj utakmici finala plej-ofa Zapadne konferencije (103:105).

- Moram da skinem kapu pred Džokerom, čoveče. Nadam se da i Amerika vidi koliko je taj momak odličan igrač i da će mu se cela zemlja pokloniti. Šta reći za čoveka koji sam postigne 11 uzastopnih poena za svoj tim i odvede ih nadomak pobede? Odvažio se da igra u reketu protiv najboljeg defanzivca NBA lige Entonija Dejvisa i rekao: "Treba nam koš, ja ću ga dati" - očaran je Jokićem harizmatični Barkli.

Foto: Tanjug/AP
Čarls Barkli

"Grumenja", koja su jutros igrala treći meč finala Zapada sa "jezerašima", jurišaju kroz plej-of na Džokerovim krilima. Srbin je sa 25,4 poena po meču, 10,2 skokova i 5,9 asistencija u vrhu doigravanja, dok je sa 38 pogođenih trojki peti dalekometni šuter u plej-ofu NBA lige.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading