DULETOVA VOJNIČKA DISCIPLINA: Bertans govorio o saradnji sa Vujoševićem u Partizanu!

Autor:

Sport

03.09.2020

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji košarkaš Partizana Davis Bertans prisetio se anegdota iz vremena provedenog u Beogradu.

RepublikaFoto: Starsport
Davis Bertans

Bertans godinama unazad igra u NBA, a iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri koja će mu doneti unosan ugovor.

Za "Basketball network" pričao je o mnogim stvarima, a u jednom trenutku bio je upitan za Duška Vujoševića.

- Mnogi ljudi ne zna da je on veliki broj mladih talentovanih igrača razvio i na neki način ih direktno poslao u Evroligu i NBA. Tu sam ja, Milutinov, Bogdanović... - rekao je Bertans za "Jutjub" kanal "Basketball Network".

Košarkaš Vašington Vizardsa kaže da je kontrola koju je vršio Vujošević ključ zašto su mnogi iz tog tima Partizana uspeli.

- On je bio ključ. Čuvao nas je, proveravao da ne izlazimo kasno uveče... Morali smo da ga pitamo za dozvolu ako hoćemo da ostanemo iza ponoći i do tri ujutru smo morali da budemo kući. Morali smo da ga nazovemo i kažemo da smo stigli. Čak i kada bi neko od nas imao devojku, on bi to morao da zna. To jeste neki drugi nivo, ali u tom trenutku, sa toliko godina, dobro je imati nekoga ko bi nas kontrolisao. Lako je izaći iz koloseka, a njemu je mnogo bilo stalo do nas.

Bertans, koji je na početku NBA karijere igrao u San Antoniju, bio je upitan da uporedi Vujoševića i Grega Popoviča.

- Na neki način su slični, imaju svoje stilove i tačno znaju kako ekipa želi da igra. Svaki igrač ima svoju ulogu. Kod Popoviča nismo imali treninge u šest ujutru posle poraza, kao što je to bio slučaj kod Duleta. Najveća razlika su treninzi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading