EVROLIGA PROTIV KORONE: Kompletna strategija borbe sa virusom, a šta je sa navijačima?

Autor:

Sport

02.09.2020

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do početka Evrolige je ostalo još mesec dana, a uprava tog takmičenja je napravila nacrt pravilnika za testiranje na virus korona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Igrači će tokom sezone biti testirani sigurno jednom nedeljno. Taj test će biti rađen tri dana pred utakmicu, a u zemljama u kojima je infekcija uzela većeg maha radiće se i drugi test. On će se raditi dan pred utakmicu. 

Evroliga neće objavljivati imena onih igrača ili članova timova koji su zaraženi, osim u slučaju da oni sami ne izađu u javnost sa rezultatom. 

Evroliga takođe neće tražiti da u slučaju jednog pozitivnog rezultata ceo tim bude izolovan. Igrač koji bi bio zaražen mora da ide u izolaciju na dve nedelje i biće testiran još dva puta. Kako bi se vratio na teren mora dva puta da bude negativan na uzimanju brisa.

Svaki tim će imati takozvanog korona menadžera. Takođe Evroliga je spremna da dozvoli ulaz navijačima, ali će tu odluku ipak prepustiti svakoj državi ponaosob u zavisnosti od situacije sa virusom korona.

Evroliga bi trebalo da počne 1. oktobra utakmicom Efesa i Zenita, a mnogo je nedoumica i dalje oko ovog takmičenja. Moguće je odlaganje početka, a problem će biti taj što će timovi putovati kroz različite zemlje, koja svaka ima različita pravila dok će sa druge strane postojati i veliki izdatak za avionske čarter letove.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading