DENVER SE DIGAO IZ PONORA: Nezaustavljivi Marej "sasuo" 50 poena Juti, Jokić pratio!

Autor:

Sport

31.08.2020

05:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili Jutu Džez rezultatom 119:107u šestom meču, čime su izjednačili u seriji na 3-3.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić i Džamal Marej

Fenomenalnu utakmicu odigrao je Džamal Marej koji je na trećem meču zaredom ubacio 40+ poena, s tim što je sada postigao 50!

Pratio ga je Jokić sa 24 poena, četiri skoka i devet asistencija.

Marej je u poslednjoj deonici bio nezaustavljiv, pogađao je iz svih pozicija i nije dopustio žilavoj Juti da se vrati u meč.

Košarkaši Jute furiozno su otvorili prvu četvrtinu i za svega tri minuta postigli su 15 poena. Odbrana Denvera nije izgledala dobro, ali je zahvaljujući Džamalu Mareju uspela da uhvati ritam u napadu.

U prvoj četvrtini u ovogodišnjem plej-ofu debitovao je Geri Heris i odmah je dao doprinos u odbrani. Nagetsi su se malo stabilizovali na pauzu su otišli sa šest poena zaostatka (30:36).

Jokić je u prvoj četvrtini zaradio dva faula i zbog toga ga duži period nije bilo na terenu. To se nije osetilo u igri Nagetsa jer je odbrana "kliknula", a Marej je bio nezaustavljiv.

Plejmejker Denvera pogađao je iz svih pozicija i ubrzo je ekipa Majka Melouna preuzela vođstvo. Potom se vratio i Jokić i Nagetsi su do kraja poluvremena održali prednost.

Ipak, utisak je da je prednost mogla da bude veća od +5 jer u poslednja 2-3 minuta nismo dobili mnogo od Nagetsa (61:56).

Tokom treće četvrtine gledali smo veliku borbu. Igralo se koš za koš, Mičel je vukao Jutu, a za Nagetse su svi po malo imali doprinost.

Ekipa iz Kolorada predvođena Džamalom Marejom bolje je finiširala treći period igre u poslednju četvrtinu ušlo se sa +9 za Denver, 88:79.

U četvrtoj deonici usledio je pravi spektakl. Džamal Marej i Donovan Mičel postizali su neverovatne koševe, a na kraju je kao pobednik izašao Kanađanin.

Marej je iz poseda u posed pogađa velike šuteve i na kraju je došao do 50 poena! Odbrana Jute Džez nije imala rešenje i plejmejker ekipe iz Kolorada donosi pobedu Nagetsima.

Džamal je uz 50 poena imao pet skokova i šest asistencija, a iz igre je šutirao 17/24! Pored Jokića koji je imao 22/4/9, dobre utakmice odigrali su i Grent sa 18 poena, Krejg sa osam, ali i povratnik Heris koji je igrao paklenu odbranu.

U poraženom sastavu Donovan Mičel je postigao 44 poena, Gober je imao 11 poena i 11 sokova, a Konli 21 poen uz šest asistencija.

Sedma utakmica trebalo bi da se igra u noći između utorka na sredu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading