APOKALIPSA: Sprema se bojkot plej-ofa NBA, šampion napušta Orlando?

Autor:

Sport

26.08.2020

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojedini igrači Toronto Reptorsa razmišljaju o napuštanju "Dizni sveta" u Orlandu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Toronto Reptors - Boston Seltiks

Reptorsi, aktuelni šampioni, su "počistili" Bruklin Netse i plasirali se u polufinale istočne konferencije, gde igraju sa Boston Seltiksima.

Američki mediji su preneli da pojedini igrači, kao što su Fred Vanvlit i Norman Pauel, žele da odu korak dalje u slanju poruke protiv, pored ostalog, rasne neravnopravnosti i policijske brutalnosti.

Ceo nastavak NBA lige je posvećen borbi pomenute stvari i poruka "Black Lives Matter" je postala zaštitni znak "Dizni sveta".

Da su pojedini igrači razmišljali o tome da ili bojkotuju utakmice ili jednostavno napuste plej-of, potvrdio je i trener ekipe Nik Nurs.

- Bojkotovanje utakmica njima predstavlja način zahtevanja nekakve reakcije. I ja mislim da oni to iskreno žele. Mislim da su svi svesni šta se dešava ali da niko ne preduzima bilo šta, to sam razumeo iz svih razgovora- rekao je Nurs.

 

 

 

Razlog ovakvog stava igrača Toronta, ali i drugih ekipa, je novo svirepo ubistvo jednog čoveka tamne puti u Americi, od strane policije.

Džejkob Blejk je u ponedeljak upucan u leđa od strane policajaca dok je ulazio u svoj automobil, a svemu su prisustvovali njegova žena i troje dece (od 3, 5 i 8 godina).

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Pojedini mediji javljaju da su se košarkaši Reptorsa i Seltiksa sastali su se sinoć u lobiju svog hotela i razgovarali o mogućem bojkotovanju sutrašnje prve utakmice polufinala Istoka, kao i drugim potencijalnim reakcijama na slučaj Džejkoba Pulena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading