JUTINA ŠAMARČINA SRAMNIM NAGETSIMA: Džezeri ponizili očajni Denver!

Autor:

Sport

21.08.2020

22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakva bruka Denver Nagetsa!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novi poraz Denvera

Juta je drugu utakmicu zaredom ubedljivo slavila, ovog puta rezultatom 124:87. Džez je poveo sa 2-1 u seriji, a naredni meč se igra u noći između nedelje i ponedeljka, od 3.00.

Nikola Jokić je u napadu pokušavao da razigra saigrače i kreira poene, ali je u odbrani bio izuzetno loš. Somborac je meč završio sa 15 poena (6/13), pet skokova, šest asistencija, jednu blokadu i dve izgubljene lopte.

Ekipi Majkla Melouna ponovo su falili Vil Barton i Geri Heris, dok se Juti vratio Majk Konli, ali nije – i neće do kraja plej-ofa – Bojan Bogdanović. Jokić je nezainteresovano ušao u meč i prvi poen je postigao tek u šestom minutu utakmice, a odbrane nisu bile adut ni jedne ni druge ekipe na startu.

Nagetsi su očajnu odbranu iz druge utakmice preneli u treću, a Juta je nastavila da je eksploatiše, pogotovo u pik-en-rol igri. Formalni domaćin je lako došao do dvocifrene prednosti, a ono što je najviše bilo neprijatno je samo 14 postignutih poena u prvoj deonici za tim iz Kolorada.

 

 

Već na samom startu druge četvrtine Jutina prednost je značajno porasla, posle tri vezane trojke u tri napada, od čega su dve bile delo Konlija. Jokić je malo odmorio i odmah se vratio, ali ništa nije mogao Rudiju Goberu koji je sredinom druge deonice već imao 20 poena i deset skokova.

Denver je mini-serijom uspeo da smanji na "samo" 17 poena zaostatka, što i nije delovalo toliko loše s obzirom da je par minuta ranije bilo i +25. Jokić je pokušavao u trećoj četvrtini da pokrene svoju ekipu, ali je u nedostatku boljih opcija krenuo da "na silu" šutira, i promašuje.

Razigravanje saigrača nije bila neka opcija s obzirom da saigrači nisu hteli da budu razigrani, dok je potpuno druga "priča" bila na drugoj strani terena. Konli, Mičel i Gober su nastavili da potpuno dominiraju na obe strane terena, pa je prednost na kraju treće deonice iznosila 32 poena.

Denver je i drugi meč zaredom izgubio praktično na poluvremenu, a "garbidž" tajm je počeo i pre završetka treće deonice. Rezervisti su "odradili" posao do kraja meča, a starteri su mogli i da odspavaju u svlačionicama pre do završetka utakmice.

 

 

Rudi Gober je dominirao sa 24 poena (11/15) i 14 skokova, a povratnik Majk Konli je bio izvanredan sa 27 poena (9/13) i četiri asistencije. Donovan Mičel je imao 20 poena i samo jednu asistenciju, dok je Džordž Niang dodao 16 poena.

Pored Jokića jedini dvocifreni u ekipi Nagetsa bili su Džamal Marej sa 12 poena (5/16), a dodao je i pet skokova i šest asistencija, i Bol Bol koji je dodao 11 poena u "garbidž tajmu". Po osam poena imali su Tori Kreg i Pol Milsap.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading