Kardiohirurg otkrio šta je dovelo do smrti Majkla Odža!

Autor: mondo.rs

Sport

08.08.2020

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čitavu sportsku javnost pogodila je vest o smrti Majkla Odža, košarkaša Crvene zvezde, koji je u petak preminuo od posledica srčanog udara.

RepublikaFoto: KK Crvena zvezda
Majkl Odžo

Prema prvim procenama reč je o iznenadnom srčanom udaru koji nije redak među sportistima.

- Iznenadna srčana smrt kod sportista postoji otkada se svet bavi sportom. Nažalost, sve je prisutnije jer je sort postao da kažem neka vrsta mode. O iznenadnoj smrti sportista može da se priča satima. Tu su veći na osnovu iskustava iz sveta doneti neki zaključci u smislu prevencije, ne samo u Srbije, mi smo primer, a koji je stavljen na sajt UEFA-e i FIFA-e kako treba. Ima raznih podataka, primera, postoji smrt kod sportista do 35. godine, gde je uzrok neki genetski faktor. Imate fiziološke poremećaje koje neki put nije tako lako otkriti. postoji i iznenadna smrt posle 35. godine, po prestanku bavljenja sportom, kad je reč o nekoj koronarnoj bolesti- objašnjava kardiohirurg dr Miljko Ristić, a prenosi Mondo.

 

Kod Majkla Odža, Ristić smatra da je potrebno da se izvrše dodatne analize.

- Što se tiče košarkaša Odžoa, on je tipičan primer iznenadne srčene smrti, razlozi se ne mogu preko noći otkriti. Tu je potrebmo izvršiti obdukciju, da se proveri kardiovaskularni sistem i dođe do zaključaka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading