ČUDESAN PORAZ DALASA: Dončić ubacio 40 poena, Bobi imao zapaženu rolu, ali je Finiks odneo pobedu!

Autor:

Sport

03.08.2020

07:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Finiksa napravili su veliko iznenađenje pobedom nad Dalasom 117:115.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boban Marjanović

Dalas, koji se trenutno nalazi na sedmom mestu Zapadne konferencije, neočekivano je poražen od Finiks Sansa, koji i dalje imaju šanse da se plasiraju u doigravanje. Maveriksi su imali +15 u prvom poluvremenu, ali je Finiks fantastično odigrao u trećoj četvrtini, napravio preokret i održao prednost do samog kraja meča.

Već u prvoj četvrtini, Dalas je na pogon Luke Dončića i Kristapsa Porzingisa stigao do laganih +12 posle prvih 12 minuta. Srpski centar Boban Marjanović postigao je četiri poena u prvoj deonici, a zatim još dva poena na startu druge. Odigrao je svega šest minuta na utakmici i za tih šest minuta postigao je 8 poena (4/6), uz tri skoka i asistenciju. Posebno se ističe zakucavanje preko španskog plejmejkera Rikija Rubija.

Porzingis, Dončić i Set Kari su do kraja prvog poluvremena nastavili da zasipaju koš Sansa i na odmor su otišli sa +13.Posebno se ističe zakucavanje preko španskog plejmejkera Rikija Rubija. I u prvih pet minuta trećeg kvartala delovalo je kao da Mevsi imaju sve pod kontrolom. Imali su +11 na polovini treće deonice, a onda su se Sansi "zapalili".

Prvo su napravili seriju od 10:0, trojkama Kartera i Džonsona, odnosno dvojkama Kaminskog i Rubija, da bi posle egala, Karter i Pejn trojkama preokrenuli na +6 za Finiks. Do kraja četvrtine Dončić sa linije penala smanjuje na -4.

Buker i Šarić su na startu poslednjih 12 minuta napravili seriju 11:2, što je donelo +9 Finiksu, pošto je prethodno Dončić izjednačio rezultat. U završnici smo gledali veliki broj slobodnih bacanja.

Konstantno je vodio Finiks, Dončić je čak tri puta doveo Dalas svojim poenima na koš zaostatka, ali je na kraju Riki Rubio poenima sa linije penala doneo trijumf Sansima, iako su Maveriksi imali šut za pobedu. Trojku za trijumf promašio je Kristaps Porzingis.

Devin Buker sa 30 poena (10/20 iz igre, 1/4 za tri, 9/10 slobodna bacanja), 3 skoka i 4 asistencije predvodio je Finiks do pobede. Pratili su ga Riki Rubio sa 20 poena, 9 skokova i 7 asistencija, Kameron Džonson sa 19 poena, 12 skokova i 4 asistencije i Dario Šarić sa 13 poena i 8 skokova.

Luka Dončić imao je 40 poena (11/20 iz igre, 0/4 za tri, 18/19 slobodna bacanja), 8 skokova i 11 asistencija, a Kristaps Porzingis 30 poena (10/20 iz igre, 2/5 za tri, 8/11 slobodna bacanja) i 8 skokova.

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading