Dinastija Danilović!

Autor:

Sport

04.06.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da iver ne pada daleko od klade, pokazalo se nebrojeno puta u srpskim sportskim porodicama. Međutim, nije se mnogo naslednika naših legendi oprobalo u drugim sportovima u odnosu na roditelje.

RepublikaFoto: Srđan Stevanović/Starsport
Olga i Predrag Danilović

Deca Predraga Saše Danilovića (50) izuzetak su, a osim starije ćerke Olge (19), već iskusne teniserke, i mlađa Sonja (14) već je zadužila dres Srbije, ali odbojkaški. Naime, iako ima tek 14 godina, odbojkašica Vizure je dobila poziv da dođe na okupljanje proširenog sastava prvog tima Srbije i da bude na oku selektoru Zoranu Terziću, a put kampa "orlica" u Ubu ispratili su je upravo sestra i brat.

- I tako smo Vukiša i ja jutros ispratili našu sestru na pripreme A reprezentacije. Ima li ko ponosniji - napisala je Olga na društvenim mrežama uz zajedničku fotografiju.

Da li će Sonja, za početak, dostići uspehe sestre, a posle i oca, ostaje da se vidi. Za sada je na dobrom putu, a dobila je mogućnost da uči od svetskih prvakinja. S druge strane, ni mlada teniserka zbog povreda nije dosegla svoje krajnje domete. Olga je trenutno 170. igračica sveta, bila je i 96, a osvojila je i jednu WTA titulu u Moskvi 2018.

Tu se priča o sportskoj dinastiji Danilovića ne završava. Sašin sin Vuk, koji je rođen 2008, već uveliko igra košarku u mlađim selekcijama Partizana, a na jednom od jesenas odigranih turnira pionira pokazao je da je već naštelovao šut, pa je proglašen za najkorisnijeg igrača.

Ko zna, možda ćemo za desetak godina ponovo uživati u trojkama i spektakularnim zakucavanjima malog Vuka. Do tada nam ostaju Olgini mečevi na teniskom terenu i Sonjini krupni koraci prema odbojkaškim visinama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading