(VIDEO) Hjuston srušio šampione!

Autor:

Sport

18.10.2017

07:46 >> 08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova sezona u NBA je tek počela, a već imamo i prvo veliko iznenađenje. Aktuelni šampioni Golden Stejt Voriorsi započeli su odbranu titule porazom od Hjustona, dok je Klivlend slavio protiv Boston Seltiksa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Erik Gordon postiže poene za Hjuston

Hjuston je na gostovanju Voriorsima načinio pravi podvig trijumfom od 122:121.

Ekipa iz Teksasa napravila je veliki preokret i nadoknadila minus od 17 poena, dok je šut za pobedu ‘Ratnika’ pogodio Kevin Durent, ali je loptu izbacio nakon isteka vremena.

Gosti su u ‘Orakl areni’ vodili samo na startu susreta, kada je prve poene polaganjem postigao Džejms Harden. Domaćin je brzo preuzeo kontrolu, iako je u startnoj petorci umesto Stefa Karija bio Patrik Mekau i lako došao do dvocifrenog vođstva. 

Činilo se da će žurka, po dobijanju šampionskog prstenja pre utakmice, biti nastavljena i trijumfom, ali tako nisu mislili iz Hjustona. 

Polako su se vraćali u drugom poluvremenu, uspeli da uhvate potpuni priključak i trojkom Trevora Arize stignu na samo poen razlike, dva minuta pre kraja (119:118). Opet su odradili dobar posao u odbrani i Taker je 44 sekundi do isteka vremena postigao koš za 122:121.

Durant je imao šut za dva poena pred istek vremena, ali je, netipično za njega, promašio.

Upravo je spomenuti Harden predvodio svoj tim sa 27 poena (10-23 iz igre, 4-9 za tri), 10 asistencija i 6 skokova, tri poena manje dodao je Erik Gordon, dok se Pi-Džej Taker zaustavio na 20.

U drugom meču Klivlend je teškom mukom odneo pobedu protiv Bostona rezultatom 102:99. Susret je obeležio prvi duel Lebrona Džejmsa i Kajrija Irvinga od rastanka, ali i teška povreda Gordona Hejvorda u petom minutu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading