Dario Šarić o Partizanu i onoj šampionskoj sezoni Cibone: Imali smo bolji potencijal od crno-belih!

Autor: Republika

Sport

03.05.2020

09:17

Hrvatski košarkaš Dario Šarić javio se iz Finiksa, gde bi uskoro trebalo da počne sa treninzima.

Tanjug/AP
Dario Šarić

On je u razgovoru za "Sportske novosti" govorio o aktuelnoj situaciji, ali se prisetio i perioda dok je nastupao u ABA ligi, noseći dres Cibone.

Dario Šarić ne može da zaboravi titulu koju je osvojio sa zagrebačkim klubom u Beogradu 2014. godine, kada je uz omalenog Blesingejma bio najbolji igrač Fajnal-fora.

- Ono je bilo nezaboravno iskustvo. Sećam se i onoga što je prethodilo svemu, početka sezone, kad je još Spahija bio trener, kad smo mogli skinuti Zvezdu i bili bi prvi na tabeli. Onda se ekipa promenila, otišli su Džening i Strouberi, otišao je Spahija, stigli Rimac i Golemac. Meni se otvorilo dosta više prostora, bio je tu i Blesingejm. Baš smo se videli nedavno, bio je Džerel tu kod mene u Finiksu, proveli smo zajedno nekoliko dana - rekao je 26-godišnji krilni centar.

Cibona je te sezone, uprkos tituli, odustala od Evrolige zbog finansijskih problema

 

Reprezentativac Hrvatske kaže da ne bi otišao u Efes da je zagrebački tim igrao u elitnom takmičenju.

- Meni su primarno tada trebale jače utakmice, jače takmičenje za dalji korak u mojoj karijeri i da je Cibona igrala Evroligu, to bi bilo to. Ne kažem da je ABA liga tada bila loša, pogledajte samo Partizanove igrače tada i kakvu su karijeru napravili, od Bogdana Bogdanovića nadalje. A opet, kad pogledam taj Partizan, onda shvatim da smo mi na kraju bili ispred njega, a imali smo i mlađu ekipu od Partizana, a to će najbolje oslikati kakav je Cibona imala potencijal - dodao je član Finiks Sansa koji je u NBA ligi igrao još i za Minesotu i Filadelfiju.

Komentari (0)

Loading