Pešić: Zašto Kukoč još nije u Kući slavnih?

Autor:

Sport

07.04.2020

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih evropskih košarkaških trenera svih vremena Svetislav Pešić izjavio je da mu je nejasno kako nekadašnji jugoslovenski i hrvatski reprezentativac Toni Kukoč nije izabran u Kuću slavnih u Springfildu.

RepublikaFoto: Starsport
Svetislav Pešić

Kukoč, koga je Pešić trenirao u mlađim kategorijama, po treći put zaredom, a ukupno osmi, bio je nominovan za ulazak u košarašku Kuću slavnih, ali nije izabran.

Ispred nekadašnjeg igrača Jugoplastike, Treviza, Čikaga, Filadelfije, Atlante i Milvokija, u klasu 2020 izabrani su tragično nastaradali Kobi Brajant, čuveni centri Tim Dankan i Kevin Garnet, igrač i trener Rudi Tomljanović, Edi Saton, Tamika Kečing, Kim Malki i Barbara Stivens.


"Uz svo poštovanje prema svima koji su već primljeni u Kuću slavnih i čestitke svakom od njih, teško mi je da poverujem da jedan od najboljih igrača u istoriji košarke Toni Kukoč još nije u Kući slavnih", rekao je Pešić.

Srpski trener ostavio je dubok trag u Kukočevoj karijeri, sa kojim je bio kadetski (1985) i juniorski (1986) prvak Evrope, kao i omladinski šampion sveta (1987) na čuvenom prvenstvu u Bormiju, koje je obeležio upravo Kukoč.
RepublikaFoto: youtube.com/Basketball

- Mislim da danas ne postoji nijedan ljubitelj košarke, a da ne voli Tonija Kukoča. Jednostavno, njega ne možeš da ne voliš. Ne samo zbog onog što je on dao svetskoj košarci, već i zbog toga kakva je osoba. Ovo nije samo moje mišljenje, nego i svih trenera koji su ga trenirali, ali onih koji nikada nisu radili sa njim, kao i igrača koji su igrali i onih koji nikada nisu bili njegovi saigrači.


Kako navodi, neverovatno je da jedan od najboljih košarkaša na svetu svih vremena, koji iza sebe ima sve moguće titule koje postoje u svetskoj profesionalnoj i amaterskoj košarci, koji je u svim kategorijama osvajao svetska, evropska prvenstva, evropske lige, nacionalne lige i bio je šampion NBA, ne može da dođe na red za Kuću slavnih.

- Ja ne znam da li je to smešno ili žalosno. Očigledno je da živimo u svetu gde sve treba da se izlobira, a Kukoč nije u tom svetu- zaključio je Pešič.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading