Moćna poruka Bilija Berona!

Autor:

Sport

28.03.2020

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Crvene zvezde Bili Beron napustio je Srbiju pre nekoliko dana i zajedno sa svojom porodicom otputovao u Ameriku.

RepublikaFoto: Starsport
Bili Beron

Usled prekida sezone zbog pandemije koronavirusa Beron je kao i mnogi igrači napustio klub i vratio se u svoju zemlju.

- Moja porodica i ja smo odlučili da se vratimo nakon sastanka u Crvenoj zvezdi, rekli su nam da više neće biti treninga, da se više ništa neće dešavati, da će se sve granice u Evropi zatvoriti. Želeli smo da se vratimo u SAD pre nego se sve zatvori. Na svu sreću, uspeli smo. Sleteli smo dan-dva pre nego što se sve zatvorilo. Došli smo na Floridu, roditelji moje supruge imaju ovde kuću koju koriste zimi. Trenutno smo ovde, virus nije stigao konkretno do mesta, pa nije bilo suviše strašno. Leti živimo u Njujorku, ali tamo je sada sa koronom najteža situacija. Na Floridi, ovde gde smo mi, ima dosta ljudi na ulicama, ovde živi mnogo starijih ljudi, tako da je prilično opušteno. Na ulicama ima dosta ljudi, ali oni vode računa da se drže na distanci. Ovde nije kao u drugim delovima SAD-a gde je stanje, po svemu sudeći, mnogo gore - rekao je američki bek. 

RepublikaFoto: Starsport
Trojkama je bombardovao Makabi u "Štark areni"

Zatim se osvrnuo i na aktuelnu situaciju u ABA ligi...

- Čekao nas je uzbudljiv plej-of ABA lige. Šteta, ali kao što sam rekao, trenutno prolazimo kroz ovu tragediju, košarka je manje bitna od svega ostalog. Svi moraju da se trude da ostanu zdravi. Nadam se da ovo neće uticati na sledeću sezonu. Moramo da vodimo računa o ovome, da preduzmemo prave mere predostrožnosti. Ukoliko budemo morali da otkažemo sezonu, moraćemo. Biće teško, ali moramo da pobedimo ovaj virus sada kada možemo i da budemo korak ispred njega - ističe jedan od najboljih pojedinaca crveno-belih.

Amerikanac ima poruku za celu Srbiju.

- Svi vi koji ste u Srbiji... Video sam slike, trudim se da pratim šta se dešava što više mogu. Trudim se da ostanem zdrav. Socijalno distanciranje je čudno i teško, ali svi to moramo da radimo. Nadam se da će ovo nekako, čudesno, nestati i da ćemo ponovo igrati. Svi koji ste u Srbiji nedostajete mi. Nadam se da ću vas uskoro videti, vidimo se - zaključio je Bili Beron.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading