KSS bez 3.000.000 evra za kvalifikacioni turnir?

Autor:

Sport

26.03.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Štark arena trebalo je da bude od 23. do 28. juna domaćin jednog od četiri predolimpijska košarkaška kvalifikaciona turnira, čiji bi pobednici izvadili vizu za Tokio. Međutim, nakon odlaganja Igara za leto 2021. godine, pitanje je šta će biti s tim turnirima i velikim novcem plaćenim za dobijanje organizacije.

RepublikaFoto: Starsport
U problemu: Predrag Danilović i Igor Kokoškov

Konkretno, Vlada Srbije uplatila je u ime KS Srbije u kasu FIBA čak 3.000.000 evra da bi "orlovi" imali priliku da na domaćem terenu izbore plasman na Olimpijske igre, a budući da je kalendar za naredno leto prenatrpan jer će se održati i Evrobasket, postavlja se pitanje hoće li novac Srbiji biti vraćen u slučaju otkazivanja kvalifikacionog turnira.

Dobro upućeni izvor u dešavanja u KSS za Srpski telegraf ističe da, za razliku od hrvatskog saveza, koji je tražio povraćaj 2,6 miliona švajcarskih franaka (oko 2,4 miliona evra), još nisu razmišljali na tu temu.

- Preuranjeno je govoriti šta će biti s novcem koji smo dali da bismo dobili organizaciju kvalifikacionog turnira za OI. Čekamo da dobijemo zvanično pismeno obaveštenje o odlaganju Igara za 12 meseci. Možda se FIBA odluči da bez turnira odredi ko će na Igre, po plasmanu na svetskoj rang-listi, pa turnira u Štark areni i ne bude. Ponavljam, još nismo pričali na temu povraćaja novca u tom slučaju. Verujem da novac neće smeti da tek tako propadne - kaže izvor iz KSS za naš list.

Osim u Beogradu, predolimpijski košarkaški turniri trebalo je da se održe u Splitu, Kaunasu i Viktoriji. Prema različitim procenama, odlaganje OI sa ovog na leto naredne godine koštaće organizatore između šest i čak 14 milijardi evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading