(FOTO) Tiha jeza: Sahranjena legenda srpske i svetske košarke Bora Stanković!

Autor:

Sport

23.03.2020

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška legenda Borislav Bora Stanković sahranjen je danas na Novom groblju u Beogradu u prisustvu porodice i užeg kruga prijatelja i zvaničnika.

Zbog epidemije koronavirusa poslednji pozdrav "Čika Bori" je upriličen pred nekolicinom ljudi. Ispred Košarkaškog saveza Srbije sahrani je prisustvovao potpredsednik Dejan Tomašević. Komemoracija će biti održana po prestanku vanredne situacije.

Stanković je punih 26 godina kao generalni sekretar bio prvi operativac Svetske košarkaške federacije i ostavio je neizbrisiv trag u košarci.

On je jedan od osnivača KK Crvena zvezda, reprezentativac Jugoslavije i čovek koji je postigao prvi koš u istoriji Svetskih prvenstava.

Stanković nastupao za Crvenu zvezdu, Železničar i Partizan tokom igračke karijere 1946-1953, s tim što je u crno-belima paralelno obavljao i funkciju trenera.

Tokom njegove ere košarka se transformisala u jedan od najpopularnijih sportova na svetu, a posebno se istakao ohrabrivanjem stranih kšarkaša da se okušaju u NBA ligi, te omogućavanju NBA profesionalaca da igraju za svoje reprezentadije na Olimpijskim igrama od 1992, a posle i na svetskim prvenstvima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading