Janis ide kući: Grčka pobedila Češku, ali ostala bez četvrtfinala!

Autor:

Sport

09.09.2019

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Češke danas su napravili veliko iznenađenje pošto su došli na korak od plasmana u četvrtfinale Mundobasketa.

RepublikaFoto: Starsport
Janis Adetokumbo

Češka jeste zabeležila poraz od Grčke 84:77, ali je i pored blizu ogromnog uspeha. Naime, jedini način da Česi ostanu bez polufinala, jeste da Brazil kasnije tokom dana savlada SAD.

Danas smo u Šenženu videli pravu dramu, Grcima je bila potrebna pobeda od najmanje 12 koševa razlike kako bi se plasirali u četvrtfinale.

Odlično je Grčka krenula u prvoj četvrtina koju je dobila, međutim usledio je veliki pad igre što su Česi iskoristili da povedu na poluvremenu sa 33:32.

Vodila je Češka i do sredine treće četvrtina, ali su onda puleni Tanasisa Skurtopulosa dodali gas i uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist.

Imala je Grčka i toliko željenih plus 12 u nekim trenucima, a onda je Janis Atetokunpo zaradio petu ličnu grešku i isključenje što je uzdrmalo favorita. Na kraju je svojim poenima Satoranski otklonio svaku dilemu oko toga ko ide dalje.

Partiju karijere pružao je Jaromir Bohačik koji je postigao 25 poena i tako pokopao nade Grka u plasman u četvrtfinale, a Grcima nije pomogao ni odlični Nik Kalates sa 27 poena i šest asistencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading