Popovič: Peti je pravi smarač!

Autor:

Sport

24.08.2019

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država Greg Popovič rekao je posle poraza SAD od Australije u pripremnom meču za Svetsko prvenstvo da je taj neuspeh prilika da njegov tim izvuče dobre pouke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Greg Popovič

Popovič smatra da bi poraz od Australije trebalo da razbudi njegove igrače. Australija je slavila u Melburnu pred oko 52.000 ljudi.

- Nije bio problem samo u poslednjoj četvrtini kada nismo uspeli da ih stignemo. Nismo igrali dobro tokom čitavog meča. Donosili smo loše odluke u nekim situacijama. Možda je ovo i očekivano, ovo je nova ekipa, još uvek učimo - rekao je Popovič i dodao:

- Pobeda Australije nije iznenađenje. Dali su nam odličnu lekciju, pokazali su nam kako izgleda igrati u takvom sistemu takmičenja gde sve može da se reši u jednom meču. Moramo da naučimo nešto iz poraza - objasnio je Popovič.

Trener San Antonio Sparsa je iskoristio priliku i da pohvali svog igrača Petija Milsa, koji je sa 30 poena vodio Australiju do istorijskog trijumfa.

"Bumersi su bili odlični. To je odraz njhivog zajedništva. Bili su agresivni u oba pravca, završavali su akcije na pravi način i stigli do pobede. Baš kao što sam rekao i posle prve utakmice sa njima... Peti je pravi smarač - zaključio je Popovič kroz osmeh.

Selekcija SAD će u grupnoj fazi na Svetskom prvenstvu igrati sa Turskom, Češkom i Japanom.

Mundobasket je na programu od 31. avgusta do 15. septembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading